22.04.2019

Підвищено оклади працівників держслужби зайнятості

Мінсоцполітики з метою упорядкування умов оплати праці працівників держслужби зайнятості наказом від 27.03.2019 р. № 440 внесло зміни до свого наказу «Про умови оплати праці працівників державної служби зайнятості» від 22.03.2017 р. № 447. У результаті підвищено посадові оклади працівників держслужби зайнятості (Центрального апарату); обласних, Київського та Севастопольського міських центрів зайнятості; районних, міських, районних у містах та міськрайонних центрів зайнятості, філій центрів зайнятості.

Відтепер найменший оклад фахівця II категорії районного/міського центру зайнятості (економіст, бухгалтер, юрисконсульт та ін.) складає 4600 грн. Порівняно з 2018 роком він зріс на 600 грн. (4600 - 4000).

Крім того, уточнено, що у 2019 році (як і в минулому) граничний розмір премії працівників не може перевищувати 100 % посадового окладу.

Наказ № 440 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Субвенція на підвищення якості освіти

Кабмін постановою від 03.04.2019 р. № 319 затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, та здійснив розподіл обсягу такої субвенції у 2019 році.

Реалізація постанови дозволить спрямувати кошти на придбання:

• шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами;

• спецавтомобілів, призначених для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсного центру;

• персональних комп’ютерів та послуг з доступу до Інтернету закладів загальної середньої освіти.

Субвенція на оновлення матеріально-технічної бази ПТНЗ

Кабмін постановою від 10.04.2019 р. № 302 розподілив субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази ПТНЗ у 2019 році та вніс зміни до Порядку та умов надання зазначеної субвенції (постанова КМУ від 30.11.2016 р. № 925).

Зокрема, розширено перелік професій, за якими будуть створені на базі ПТНЗ навчально-практичні центри з підготовки робітників.

Так, професії «Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах. Зварник» замінено на «Монтажник систем утеплення будівель», «Верстатник деревообробних верстатів», «Слюсар-ремонтник. Слюсар-інструментальник. Слюсар з механоскладальних робіт. Слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів. Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування».

Також з’явилася нова норма: у разі необхідності закупівлі малоцінних необоротних матеріальних активів під час придбання обладнання, матеріалів та устаткування зазначеними закладами видатки розвитку, визначені розподілом субвенції, можуть спрямовуватися на видатки споживання.