10.08.2020

Сумісник не зобов’язаний повідомляти роботодавця про звільнення з основного місця роботи

Фахівці ГУ Держпраці у Хмельницькій області на своєму сайті (km.dsp.gov.ua) нагадали, що працівник має право укладати трудовий договір на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачене законодавством, колективним договором або угодою сторін (ст. 21 КЗпПУ).

Зазначена норма КЗпПУ дає право працівникам виконувати роботу на умовах сумісництва. Законодавством про працю не встановлено:

• обов’язку працівника щодо повідомлення роботодавця, де він працює за сумісництвом, про звільнення з основного місця роботи;

• відповідальності роботодавця за неповідомлення його сумісником про звільнення з основного місця роботи.

У разі повідомлення роботодавця працівником-сумісником про звільнення з основного місця роботи роботодавцю слід видати відповідні накази (розпорядження), які засвідчать наявність у працівника основного місця роботи.

ДКСУ про КЕКВ для послуг з післягарантійного ремонту засобів реабілітації

Пунктом 30 Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації, переліків таких засобів, затвердженого постановою КМУ від 05.04.2012 р. № 321, визначено, що Фонд соцзахисту інвалідів збирає, аналізує та узагальнює інформацію за кількісними та вартісними показниками щодо формування потреби у:

• забезпеченні осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших осіб технічними та іншими засобами реабілітації;

• коштах на утримання стаціонарних (реабілітаційних) відділень первинного/складного протезування та ортезування;

• наданні послуг з післягарантійного ремонту технічних та інших засобів реабілітації, наданні реабілітаційних послуг

і подає Мінсоцполітики пропозиції щодо розподілу коштів за адміністративно-територіальними одиницями та напрямами використання бюджетних коштів.

У ДКСУ запитали: за яким КЕКВ оплачувати послуги з надання післягарантійного ремонту технічних та інших засобів реабілітації?

У листі від 02.06.2020 р. № 16-07-07/9563 казначеї з посиланням на п.п. 2.2.4 п. 2.2 Інструкції № 333 відповіли так: платити за надання послуг з післягарантійного ремонту технічних та інших засобів реабілітації слід за КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)».

Затверджено Порядок поповнення бібліотечних фондів

Мінкультури наказом від 17.06.2020 р. № 1906 затвердило Порядок відбору, придбання та розподілу книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів. Він визначає механізм відбору, придбання та розподілу книжкової продукції для поповнення бібліотечних фондів публічних бібліотек — національних, державних, обласних, міських, районних, селищних, сільських. Документ набуде чинності з дня його офіційного опублікування. Цього ж дня втратить чинність його попередник — Порядок відбору книжкової продукції, що пропонується до закупівлі для поповнення бібліотечних фондів, затверджений наказом Мінкультури від 10.09.2018 р. № 797.