№30

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2020/№ 30 Інші номери журналу ›
  • Сумісник не зобов’язаний повідомляти роботодавця про звільнення з основного місця роботи Фахівці ГУ Держпраці у Хмельницькій області на своєму сайті (km.dsp.gov.ua) нагадали, що працівник має право укладати трудовий договір на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачене законодавством, колективним договором або угодою сторін (ст. 21 КЗпПУ).
  • Щодо застосування законодавства у сфері закупівель Лист від 28.05.2020 р. № 3304-04/33466-09 (витяг)
  • Мінекономіки про ЦЗО та внесення змін до договору про закупівлю Щодо централізованих закупівельних організацій Діяльність уповноваженої особи — одна з болючих тем для закупівельників.
  • Балансоутримувачі та орендодавці комунального майна: як розмежувати повноваження Згідно з рішенням сесії міської ради бюджетна установа отримала в оперативне управління об’єкти комунальної власності (нерухоме майно). Ми хочемо передати частину приміщень в оренду. Поясніть, чи може установа самостійно передати приміщення в оренду? Чи можемо ми виступати орендодавцями такого майна? Які повноваження у такому разі має установа?
  • Головбух у відпустці: хто підпише платіжки? Чи має право головний бухгалтер підписувати платіжні доручення під час відпустки? І якщо ні, то хто може зробити це замість нього?
  • Ти нам потрібен як ніхто! Або Відкликаємо працівника з відпустки Працівник нашої установи пішов у щорічну відпустку у липні 2020 року. Але через декілька днів терміново знадобився на роботі. Чи можна відкликати його з відпустки? Якщо так, то як оформити відкликання документально?
  • Строковий трудовий договір: звільнення та лікарняний Дія строкового трудового договору з працівником закінчується 05.08.2020 р., але з 03.08.2020 р. він перебуває на лікарняному. Чи маємо ми право звільнити такого працівника після закінчення строку трудового договору? Чи потрібно в цій ситуації оплачувати листок непрацездатності?
  • Аспірантура та стаж держслужби: шукаємо точки дотику У нашому держоргані працюють державні службовці, які у період з 2009 по 2012 рік навчалися за денною (очною) формою навчання в аспірантурі. Чи зараховується до стажу держслужби для призначення надбавки за вислугу років період навчання в аспірантурі? Якщо так, то чи маємо ми право здійснити донарахування надбавки за вислугу років з моменту призначення держслужбовців, а саме з 2019 року?
  • Нюанси звільнення у зв’язку з досягненням граничного віку перебування на службі Який порядок звільнення посадової особи ОМС у зв’язку з досягненням граничного віку перебування на службі в ОМС? Який алгоритм дій кадрової служби ОМС у разі, якщо посадова особа ОМС, якій незабаром виповниться 65 років, незважаючи на попередження про звільнення, не бажає залишати роботу? З такими запитаннями звернулась кадрова служба одного з ОМС до редакції журналу. Давайте розбиратися разом.
  • Чи індексувати зарплату у серпні 2020 року? Для переважної більшості працівників бюджетної сфери посадові оклади було підвищено з 1 січня 2020 року. Яка ж ситуація складається у зв’язку із цим з індексацією зарплати у серпні 2020 року? Проаналізуємо найбільш поширені групи/категорії.
  • Відпускні наперед та ЄСВ з МЗП: як виконати вимогу? Працівник пішов у щорічну відпустку з 27 липня 2020 року на 24 календарних дні. Усю суму відпускних установа нарахувала наперед у липні. Сума відпускних становить 4176 грн. Сума зарплати за фактично відпрацьовані дні липня — 3744 грн. Чи потрібно у цьому випадку розбивати відпускні помісячно, щоб перевірити виконання вимоги про сплату ЄСВ не нижче МЗП?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі