16.08.2021

Педагоги методцентрів ЗНОВУ мають право на подовжену відпустку

11 серпня 2021 року Кабмін затвердив зміни до Порядку № 3461.

1 Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затверджений постановою КМУ від 14.04.97 р. № 346.

Відповідний проєкт постанови2 розміщено на офіційному сайті КМУ. Цими змінами відновлено право педпрацівників навчально-методичних центрів профтехосвіти на щорічну основну відпустку тривалістю 42 к. дн.

2 Див. за посиланням: materialy.kmu.gov.ua/cbdef195/docs/12ed2e59/Proekt_postanovi.pdf.

Нагадаємо: наприкінці липня минулого року до Порядку № 346 було внесено зміни до розд. V його додатку. Як наслідок — з 01.09.2020 р. педпрацівники методцентрів втратили право на подовжену щорічну відпустку. Відтоді вони могли розраховувати лише на відпустку «стандартної» тривалості — 24 к. дн.

Але завдяки ухваленим змінам педагоги методцентрів зможуть відпочивати, як і раніше, 42 к. дн. Використати залишок відпустки (різницю між 42 та 24 к. дн.) вони зможуть до кінця 2021 року.

Право на подовжену відпустку мають педпрацівники, які обіймають такі посади:

• директор, завідувач, начальник;

• завідувач лабораторії, кабінету;

• заступник директора (завідувача, начальника), діяльність якого безпосередньо пов’язана з організацією навчальної (наукової, методичної) роботи;

• методист.

Постанова набуде чинності з дня опублікування. На момент підготовки номера її не опубліковано.