№31

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2021/№ 31 Інші номери журналу ›
  • Нова субвенція на підтримку благоустрою населених пунктів Уряд прийняв проєкт постанови «Питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки».
  • Педагоги методцентрів ЗНОВУ мають право на подовжену відпустку 11 серпня 2021 року Кабмін затвердив зміни до Порядку № 346.
  • Карантин продовжено до жовтня Кабмін прийняв рішення про чергове продовження карантину до 1 жовтня 2021 року.
  • Про службові відрядження Лист від 20.07.2021 р. № 08030-16-10/22707
  • Поговоримо про відрядження: «на зв’язку» Мінфін Сьогодні розберемо лист Мінфіну від 20 липня 2021 року № 08030-16-10/22707. Фахівці Міністерства відповіли на запит нашої редакції. Останній складався із двох запитань, які ми отримали від наших дописувачів. Розглянемо кожне із них детальніше.
  • Паркувальні обмежувачі: за яким КПКВК планувати придбання? За яким КФК можна оплатити придбання паркувальних обмежувачів: як утримання доріг чи як об’єкти благоустрою?
  • Придбання авто: як не порушити постанову № 332? Плануємо придбати авто в автосалоні в межах 600 тис. грн. Крім того, у цьому ж автосалоні бажаємо придбати килимки, чохли для сидінь, автосигналізацію, якими не укомплектовано авто. Чи не буде це порушенням постанови № 332? Чи можемо ми придбати зазначені цінності за КЕКВ 2210, а не за КЕКВ 3110?
  • Оренда за 1 грн на рік: умови надання На сесії сільської ради було прийнято рішення передати виконавчому органу ОМС декілька кабінетів за 1 грн на рік. Чи можливо за 1 грн орендувати частину будівлі, а не будівлю повністю?
  • Стара будівля: демонтувати чи продати? На балансі установи перебуває стара напівзруйнована будівля, яка не експлуатується вже «сто років». Ситуація типова, особливо для ОМС. А от що робити далі з цим «майном» — не зрозуміло. У цій статті розповімо, чи можна продати таку будівлю як єдиний об’єкт, чи все ж таки слід проводити її списання та розбирання з подальшою реалізацією отриманих матеріалів. І, звісно ж, покажемо, як відобразити ці операції в обліку.
  • Витрати на копіювання: як відшкодувати та що в обліку показати? Установи — розпорядники публічної інформації отримують від запитувачів інформації плату як відшкодування фактичних витрат на копіювання та друк документів за запитом. Як правильно оформити та відобразити в бухобліку такі надходження? Розповімо в нашій статті.
  • Робоча субота: чи повинен працювати відпускник? Працівник оформив відпустку на 24 календарних дні з 02.08.2021 р. Розпорядженням керівника установи робочий день з 23.08.2021 р. перенесено на суботу — 28.08.2021 р. Чи повинен він працювати 28.08.2021 р.?
  • Відпустку перенесено: чи повертати «оздоровчі»? Керівнику гуртка центру культури та дозвілля разом із відпускними виплачено допомогу на оздоровлення. Але працівник захворів напередодні свого відпочинку й у зв’язку з хворобою жодного дня відпустки не використав. Відпустку перенесено на інший період. Чи повертати «оздоровчі» за таких умов?
  • Підвищення кваліфкатегорії: чи обов’язкова участь атестаційної комісії? Економіст університету має стаж роботи на зазначеній посаді близько півроку. Нещодавно він отримав диплом магістра за спеціальністю «Економіка» (освітня програма «Економіка та економічна політика»). Чи можна підвищити йому тарифний розряд з 7-го на 8-й без участі атестаційної комісії?
  • Відпускні вчителю-новачку: правила розрахунку До ЗЗСО 16.06.2021 р. прийнято вчителя другої категорії. Оплату праці проводять згідно з 12 тарифним розрядом. Також йому встановлено підвищення у розмірі 10 % посадового окладу. Вчитель пішов у щорічну основну відпустку з 05.07.2021 р. тривалістю 56 календарних днів. Чи вірно було розраховано йому відпускні виходячи із мінімальної зарплати?
  • Індексуємо зарплату в серпні 2021 року На серпневу індексацію впливає індекс інфляції за червень 2021 року. Він становив 100,2 %. Якими будуть коефіцієнти та суми поточної індексації зарплати у серпні 2021 року? Відповідь на це запитання — у нашій таблиці.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі