16.08.2021

Карантин продовжено до жовтня

Кабмін прийняв рішення про чергове продовження карантину до 1 жовтня 2021 року.

Це означає, що всі «противірусні» доплати та податкові послаблення також діятимуть до початку жовтня. Водночас не слід забувати й про карантинні заборони. Згадаємо основні з них.

Так, на період дії карантину — до 1 жовтня — зберігаються:

«карантинна» доплата для окремих категорій працівників згідно з постановою № 3751 — протягом карантину + 30 днів після його завершення. Переліки конкретних посад (професій) працівників, яким встановлено такі доплати, визначено відповідними профільними міністерствами;

1 Постанова КМУ «Деякі питання оплати праці (грошового забезпечення) окремих категорій працівників, військовослужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби, посадових осіб Державної митної служби, осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейських, які забезпечують життєдіяльність населення, на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня його відміни» від 29.04.2020 р. № 375.

«авансові» обмеження відповідно до п. 151 постанови № 6412 — до кінця карантину. За загальним правилом наразі бюджетні установи можуть проводити попередню оплату за товари, роботи послуги у розмірі не більше 30 % річного обсягу і на строк не більше трьох місяців;

2 Постанова КМУ «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 22.07.2020 р. № 641.

«імунітет» до податкових санкцій згідно з п. 521 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ — з 1 березня 2020 року до останнього календарного дня карантину (включно). Штрафні санкції за податкові порушення, вчинені протягом цього періоду, не застосовуються.