06.09.2021

Уряд установив «карантинну» доплату адміністраторам ЦНАП

Уряд ухвалив постанову1, якою рекомендує ОМС установити адміністраторам центрів надання адміністративних послуг та посадовим особам, які виконують їх функції, «карантинну» доплату. Нагадаємо: така доплата встановлюється відповідно до постанови № 3752 на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни.

1 Див. за посиланням: materialy.kmu.gov.ua/2c588c11/docs/3dbd1dc8/Proekt_postanovi.pdf.

2 Постанова КМУ «Деякі питання оплати праці (грошового забезпечення) окремих категорій працівників, військовослужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби, посадових осіб Державної митної служби, осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейських, які забезпечують життєдіяльність населення, на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня його відміни» від 29.04.2020 р. № 375.

Таким чином, адміністратори ЦНАП можуть розраховувати на доплату у граничному розмірі до 50 % заробітної плати. Її виплата здійснюватиметься пропорційно відпрацьованому часу.

Постанова набуде чинності з дня опублікування. На момент підготовки номера її не опубліковано.