24.01.2022

Закупівля електроенергії через Prozorro Market

Бюджетні установи мають можливість закуповувати певні товари через електронний каталог Prozorro Market. Один із таких товарів — це електрична енергія. Пояснимо, в яких випадках це можна робити та які особливості проведення такої закупівлі.

Хто може працювати через Prozorro Market?

Бюджетні установи можуть здійснювати закупівлі через електронний каталог Prozorro Market (далі — Prozorro Market). Таку можливість чітко передбачено в Законі № 922.

Так, електронний каталог являє собою систематизовану базу актуальних пропозицій, яку формує та супроводжує централізована закупівельна організація в електронній системі закупівель. Знайти такий каталог можна за посиланням: prozorro.gov.ua/ProzorroMarket.

При цьому замовники можуть використовувати такий каталог з метою закупівлі товарів, вартість яких є не перевищує 200 тис. грн. Отже, через Prozorro Market замовник може здійснювати закупівлі лише на суму до 200 тис. грн.

Що може замовник закупити через Prozorro Market? Ключовий момент — придбавати можна лише товари. Тож здійснити закупівлю робіт чи послуг у такий спосіб не вийде.

Разом з тим перелік товарів у каталозі чималий. Наразі в Prozorro Market є понад 800 товарних категорій та понад 40 тис. товарів: від продуктів харчування до будівельних матеріалів. При цьому перелік категорій та профілів товарів в електронному каталозі постійно поповнюється.