№3

Бюджетна бухгалтерія, січень, 2022/№ 3 Інші номери журналу ›
  • Трудові штрафи: розміри для 2022 року Одне з «нічних жахіть» роботодавця — штрафи за порушення трудового законодавства. Їх розміри досить значні й залежать від мінімальної зарплати. Тож сьогодні розглянемо, що може загрожувати установі за порушення трудового законодавства у 2022 році.
  • Соціальні відпустки: очікуємо апгрейд від Мінекономіки Мінекономіки на своєму офіційному сайті розмістило законопроєкт, яким заплановано переглянути деякі норми законодавства стосовно порядку надання соціальних відпусток.
  • Щодо підвищення оплати праці вчителів при індивідуальній формі навчання Лист від 12.10.2021 № 1/11-7586 (витяг)
  • Учень навчається індивідуально: що отримає вчитель? Сьогодні на розгляді така ситуація. Дитина з особливими освітніми потребами (далі — дитина з ООП) здобуває освіту вдома — за індивідуальним навчальним планом. Педагогічні працівники ЗЗСО проводять заняття у неї вдома. Чи належить таким педагогам 20-відсоткова інклюзивна доплата?
  • Закупівля електроенергії через Prozorro Market Бюджетні установи мають можливість закуповувати певні товари через електронний каталог Prozorro Market. Один із таких товарів — це електрична енергія. Пояснимо, в яких випадках це можна робити та які особливості проведення такої закупівлі.
  • Оренда рухомого майна: чи належить щось бюджету? Ми — орган прокуратури, фінансуємося повністю з державного бюджету. Маємо на балансі приміщення їдальні з обладнанням для приготування їжі. Плануємо здати в оренду це приміщення разом з обладнанням. Як у такому разі ми маємо розподілити оренду плату, отриману за обладнання, між нами та держбюджетом?
  • Розроблено ПКД: як обліковувати документацію? Як відобразити в обліку витрати на розроблення проєктно-кошторисної документації для проведення капітального ремонту приміщення: як витрати звітного періоду, віднести на збільшення первісної вартості об’єкта, що ремонтується, чи взагалі обліковувати як окремий об’єкт?
  • Надійшла пеня від контрагента: облік та подальша доля платежу За порушення умов договору підрядник сплатив пеню на рахунок установи. Як правильно в обліку відобразити нарахування пені та її надходження? Чи потрібно перераховувати такі надходження до бюджету?
  • Декілька постанов виконавця: як проводити утримання? Із зарплати працівника установи утримуються борги за двома постановами виконавця (по 20 % заробітку). Нещодавно на нього надійшла третя постанова (також на 20 %). Яким чином здійснювати відрахування із зарплати такого працівника: пропорційно сумам, що підлягають стягненню згідно з виконавчими документами, чи в хронологічному порядку їх надходження?
  • Нова постанова № 1391: чи таке все нове? З 1 січня 2022 року набрала чинності постанова № 13911. Вона визначає розміри, порядок та умови встановлення підвищень і доплат педпрацівникам у державних і комунальних закладах освіти. У статті коротко проаналізуємо зміст цієї постанови.
  • ЗДО комбінованого типу: чи підвищувати оклад керівника? У ЗДО комбінованого типу функціонує 10 груп: 5 — звичайного розвитку, 2 — спеціального призначення, 3 — з інклюзивною формою навчання. Чи має право керівник такого закладу на підвищення посадового окладу в розмірі 20 %, передбачене п. 29 Інструкції № 1021? Чи повинен він для цього відпрацювати певний час у відповідній групі?
  • Захворів у день відсторонення: чи оплачувати лікарняний? У цьому матеріалі з’ясуємо, чи оплачувати лікарняний лист невакцинованому працівнику, який захворів безпосередньо в день передбачуваного відсторонення.
  • «КРУшні» штрафи: кому і чого остерігатись? Які штрафи можуть накладати «КРУшники»?
  • Акт ревізії: порядок підписання Який порядок підписання акта ревізії Держаудитслужби? Які в нас (як в об’єкта ревізії) права і строки на його опрацювання та підписання?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі