18.03.2024

Нова форма бюджетної звітності. Зустрічайте!

Мінфін затвердив зміни до переліку форм бюджетної звітності розпорядників бюджетних коштів. Маємо на увазі зміни до Порядку № 44*. Які саме новації запроваджено наказом № 84** — читайте у цьому матеріалі.

* Порядок складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування, затверджений наказом Мінфіну від 24.01.2012 № 44.

** Наказ Мінфіну «Про внесення змін до Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування» від 16.02.2024 № 84.

Проєкт наказу ≠ наказ № 84

Нещодавно ми розповідали про те, що Мінфін планує доповнити Порядок № 44 новою формою звітності — Довідкою про надходження та використання окремих власних надходжень бюджетних установ, отриманих у натуральній формі (далі — Довідка). Детальніше про це — в матеріалі «У планах Мінфіну нова Довідка про благодійку» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2024, № 6).

Але будьте уважні: розглянутий проєкт наказу* Мінфіну (тобто перший варіант цього документа) дещо відрізняється від наказу № 84, яким унесено зміни до Порядку № 44. Це пов’язано з тим, що зазначений проєкт був доопрацьований фахівцями Мінфіну, і зрештою його остаточний варіант було втілено у наказі № 84. Тож чим саме відрізняються ці два документи?