04.03.2024

Організація харчування у закладі освіти шляхом аутсорсингу

Який алгоритм організації харчування в школі шляхом аутсорсингу? Чи потрібно укладати додаткові договори з постачальником харчування щодо відшкодування комунальних послуг?

Організація аутсорсингу у школі

Як відомо, заклади загальної середньої освіти (далі — ЗЗСО) повинні забезпечити учнів харчуванням. Утім, далеко не кожен ЗЗСО може організувати харчування учнів самостійно. Саме у такому разі можливо піти шляхом аутсорсингу.

Принципи планування та механізм організації харчування дітей у ЗЗСО визначено Порядком № 305*.

* Порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджений постановою КМУ від 24.03.2021 № 305.

Аутсорсинг — це спосіб організації харчування здобувачів освіти/дітей, що передбачає виготовлення та реалізацію готових страв оператором ринку харчових продуктів, який здійснює постачання послуг з харчування, з використанням матеріально-технічної бази закладу освіти або закладу оздоровлення та відпочинку.

ВАЖЛИВО!

У разі організації харчування дітей шляхом аутсорсингу приготування їжі здійснюється безпосередньо у школі, з використанням приміщення їдальні та обладнання харчоблоку школи