27.06.2011

Неправильні суми в документі «Выплата ЗП»

Відповідь на запитання

Неправильні суми в документі «Выплата ЗП»

 

Добридень, шановна редакціє «Бухгалтер & Комп’ютер»! Як і належить, я кожного місяця нараховую та виплачую працівникам аванс і заробітну плату. У попередніх місяцях усі документи заповнювалися правильно (суми в них були правильні), але цього місяця документ «Выплата ЗП» при оформленні виплати заробітної плати заповнюється неправильними сумами. У чому може бути причина такого збою?

О. Антонова, м. Харків

Відповідає

Вероніка НЕКРАСОВА , консультант «Б & К»

 

Це не збій програми. Справа в тому, що в «1С:Бухгалтерії 7.7» заповнення документів «

Выплата ЗП» з видом виплати «Аванс» та «Основная з/п» відрізняються. Якщо перший заповнюється сумами, розрахованими за відомістю (документ «Начисление ЗП» з видом виплати «Аванс»), то другий при заповненні бере кредитове сальдо з рахунка 661 за період, який зазначено в документі.

Наприклад, працівнику Адмінову В. С. згідно з розрахунковою відомістю повинні виплатити 858,42 грн. (рис. 1), але при заповненні документа «

Выплата ЗП» автоматично проставляється сума 910,42 грн. (рис. 2).

 

Якщо ми сформуємо звіт «Оборотно-сальдовая ведомость по счету», указавши в ньому рахунок 661, то побачимо, що кредитове сальдо рахунка щодо працівника відповідає сумі, яка автоматично проставляється в документі «Выплата ЗП».

Щоб зрозуміти, звідки взялися зайві 52 грн., сформуємо картку рахунку 661 з аналітикою за цим працівником. І вже в цьому звіті виявимо, звідки з’явилася сума розбіжності.

 

Таким чином, якщо ви побачите, що в документі «

Выплата ЗП» з видом виплати «Основная з/п» програма вказує суми, які не відповідають розрахунковій відомості, потрібно перевірити ще раз всі операції за рахунком 661 за період виплати зарплати. Успіхів у роботі!