24.12.2012

Як визначити відпрацьований час

Відповідь на запитання

Як визначити відпрацьований час

 

Шановна редакціє «Б & К»! Я тільки починаю працювати в «1С:Бухгалтерії 8» і ніяк не можу зрозуміти, як відобразити в конфігурації відпрацьований працівником час.

О. Шейко, м. Харків

Відповідає Вероніка НЕКРАСОВА, консультант «Б & К»

 

Річ у тім, що в типовій конфігурації «1С:Бухгалтерії 8» не передбачено ведення графіка обліку робочого часу.

Відпрацьований працівником час ви зазначаєте самостійно в табличній частині «Начисления» документа «Начисление зарплаты работников организаций» (колонка «Отработано» — рис. 1). За умовчанням дані до колонки «Норма за месяц» потрапляють виходячи зі значення полів «Норма дней за месяц» та «Норма часов за месяц», розташованих у шапці документа.

У свою чергу, у програмі передбачено автоматичне заповнення полів «Норма дней за месяц» та «Норма часов за месяц» у тому випадку, якщо заповнено регламентований календар (рис. 2). Його настроювання можливе через меню «Зарплата → Регламентированный производственный календарь».

Після настроювання регламентованого календаря при створенні нового документа «Начисление зарплаты работников организаций» значення до колонок «Норма дней за месяц» і «Норма часов за месяц» підставлятимуться автоматично.

 

А отримати друковану форму табеля обліку робочого часу в «1С:Бухгалтерії 8» можна, зайшовши в документ «Начисление зарплаты работникам организации», за допомогою кнопки «Табель П-5 (бланк)». Але, на жаль, у цій конфігурації автоматичного заповнення табеля не передбачено: єдине, що ви можете зробити, це роздрукувати бланк і заповнити його вручну.