09.03.2009

Калейдоскоп документів. Сертифікація послуг зі зберігання зерна та продуктів його переробки

Калейдоскоп документів від 05.02.2009 р. № 925-VI

Сертифікація послуг зі зберігання зерна та продуктів його переробки

 

Законодавці внесли до

Закону України «Про зерно та ринок зерна в Україні» від 04.07.2002 р. № 37-IV зміни, якими визначили порядок здійснення сертифікації послуг зі зберігання зерна та продуктів його переробки. Сертифікат потрібен для здійснення експортно-імпортних операцій із зерном та продуктами його переробки (крім хлібобулочних та макаронних виробів).

Видача сертифіката

здійснюється на платній основі спеціально уповноваженим держорганом у сфері держконтролю за якістю зерна та продуктів його переробки. Порядок видачі, перелік необхідних для його отримання документів, строк дії визначаються Кабміном.

Рішення про видачу або відмову у видачі

цього сертифіката приймається протягом 30 днів після надходження необхідних документів. Підставами для відмови у видачі сертифіката можуть бути: подання суб’єктом зберігання зерна необхідних документів не в повному обсязі; невідповідність послуг, що надаються господарюючим суб’єктом, правилам і технічним умовам зберігання зерна та продуктів його переробки.

Підставою для анулювання сертифіката

відповідності послуг зі зберігання зерна та продуктів його переробки є недотримання правил і технічних умов зберігання зерна та продуктів його переробки у процесі надання таких послуг.

Закон

набере чинності 03.04.2009 р.

(Закон України від 05.02.2009 р. № 925-VI)