28.09.2009

Про внесення змін до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних

Наказ від 19.08.2009 р. № 316

ДОТАЦІЇ ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ БЕЗРОБІТНИХ:

до Порядку надання внесено зміни

 

Наказ Міністерства праці та соціальної політики України від 19.08.2009 р. № 316

«Про внесення змін до Порядку надання роботодавцю дотації на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних»

 

Наказом

, що коментується, Мінпраці внесло зміни до Порядку надання роботодавцю дотацій на створення додаткових робочих місць для працевлаштування безробітних, затвердженого наказом Мінпраці від 10.01.2001 р. № 1 (далі — Порядок).

Унесені до

п. 7 Порядку зміни змінюють порядок розрахунку дотації у разі, коли працівник відпрацював у роботодавця повний місяць, а термін надання дотації припиняється в середині місяця, або коли працівник відпрацював неповний місяць, і його заробітна плата перевищує середній рівень зарплати за всіма видами економічної діяльності.

Наведемо формули для розрахунку сум дотацій.

Випадок 1

. Працівник відпрацював у роботодавця повний місяць, а термін надання дотації припиняється в середині місяця. Зарплата працівника в цьому випадку перевищує середній рівень зарплати за всіма видами економічної діяльності у відповідній області (ЗПсер) (оновлений абзац третій п. 7 Порядку):

Днд = ЗПсер : РДз

х РДд,

де

Днд — розмір дотації за місяць, у якому припиняється надання дотації;

РДз

— кількість установлених законодавством робочих днів у цьому місяці;

РДд

— кількість робочих днів, за які надається дотація.

Випадок 2

. Працівник відпрацював неповний місяць, його зарплата в цьому випадку перевищує середній рівень зарплати за всіма видами економічної діяльності у відповідній області (оновлений абзац четвертий п. 7 Порядку):

Д = ЗПсер : РДз

х РДвідпр,

де

Д — розмір дотації за місяць, в якому працівник відпрацював неповний місяць;

РДвідпр

— кількість робочих днів, відпрацьованих працівником відповідно до табеля обліку використання робочого часу.

До внесення змін суму дотації в таких випадках розраховували виходячи з календарних, а не робочих днів, що було незрозуміло, адже дотація покриває витрати на оплату праці роботодавця, а зарплату роботодавець нараховує саме за відпрацьовані робочі дні, а не календарні.

Наказ, що коментується, набрав чинності з дня опублікування — з 21 вересня 2009 року (опубліковано в бюлетені «Офіційній вісник Україні» від 21.09.2009 р. № 70).