28.02.2011

Визначено правила маркування харчових продуктів

Наказ від 28.10.2010 р. № 487

Визначено правила маркування харчових продуктів

 

Держспоживстандарт затвердив

Технічний регламент щодо правил маркування харчових продуктів, який поширюється на маркування (етикетування) розфасованих продуктів харчування, що реалізуються кінцевому споживачу через оптову або роздрібну торговельну мережу, а також закладам ресторанного господарства (ресторанам, їдальням, лікарням та іншим аналогічним закладам).

Відповідно до цього

Технічного регламенту визначено перелік обов’язкової інформації, яка вказується на упаковці (етикетці) харчових продуктів, а також вимоги до її змісту.

При цьому суб’єктам господарювання дозволено використовувати пакувальні матеріали та етикетки

, виконані без урахування вимог Технічного регламенту, протягом 9 місяців з дня набрання ним чинності. А продукти харчування, пакувальні матеріали та етикетки яких виконані без урахування вимог Технічного регламенту, розміщені на ринку не пізніше ніж через 9 місяців з дня набрання чинності Технічним регламентом, залишатимуться в обігу на ринку України до закінчення строку придатності таких продуктів.

(Наказ Держспоживстандарту від 28.10.10 р. № 487, набирає чинності з дня опублікування)