11.03.2013

Затверджено Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій

Наказ від 24.01.2013 р. № 37

Затверджено Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій

 

Відповідно до положень п. 157.12 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) Мінфін затвердив Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій, яким передбачено, що:

Реєстр неприбуткових установ та організацій — це авто­матизована система збору, накопичення та обробки даних про неприбуткові підприємства, установи та організації та їх відокремлені підрозділи, визначені п.п. 14.1.121 ПКУ, доходи яких згідно зі ст. 157 ПКУ звільняються від сплати податку на прибуток;

— створення і ведення Реєстру здійснюються центральним органом ДПС;

включення неприбуткової установи та організації до Реєстру проводиться територіальним органом ДПС нижчого рівня за їх місцезнаходженням з присвоєнням відповідної ознаки неприбутковості згідно з п. 5 розд. I Положення;

для внесення до Реєстру неприбуткова установа або організація повинна подати до територіального органу ДПС нижчого рівня за її місцезнаходженням реєстраційну заяву за формою 1­РН, а також копії установчих документів.

З набрання чинності новим Реєстром втратить чинність документ­попередник (Положення про Реєстр неприбуткових установ та організацій, затверджений наказом ДПАУ від 24.01.11 р. № 37).

(Наказ МФУ від 24.01.13 р. № 37, чинний з дня опублікування)