06.04.2015

Календар тижня

7 КВІТНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк подання:

  • звітів з праці (ф. № 1-ПВ, місячна і ф. № 1-ПВ, квартальна) за січень — березень 2015 року.

9 КВІТНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв за ф. № 1-ОА за березень 2015 року оптовиками (для роздробу форми звіту поки що немає);

  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів за ф. № 1-ОТ за березень 2015 року оптовиками (для роздробу форми звіту поки що немає);

  • звітів за формами № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за березень 2015 року виробниками спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно.

10 КВІТНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • заяви на ПДВ-реєстрацію (ф. № 1-ПДВ) тими суб’єктами господарювання, які в I кварталі 2015 року перебували на єдиному податку без ПДВ, а з 01.04.15 р. перейшли на загальну систему оподаткування та при цьому відповідають критеріям обов’язкової ПДВ-реєстрації.

14 КВІТНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк сплати:

  • штрафних санкцій до Фонду соціального захисту інвалідів за нестворення у 2014 році на підприємстві (у ФОП) робочих місць для інвалідів.

15 КВІТНЯ (СЕРЕДА)

Закінчується строк подання:

  • звіту про застосування РРО і РК (ЗВР-1) і Довідки про використані розрахункові книжки за березень 2015 року тими суб’єктами, які застосовують лише КОРО з РК.

17 КВІТНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • звітів зі спеціальних пенсійних зборів: «ювелірного», «з послуг стільникового зв’язку» — за I квартал 2015 року;

  • декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать спільному підприємству з іноземними інвестиціями — резиденту України та знаходяться за її межами, за I квартал 2015 року;

  • звіту щодо сплати заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за I квартал 2015 року (подається за наявності заборгованості перед Фондом, яка утворилася станом на 01.01.11 р.).

 

 

Календарні нотатки

За невиконання «інвалідного» нормативу суб’єкт господарювання має сплатити адміністративно-господарські санкції (далі — АГС) за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте ним.

Розмір АГС визначається:

якщо у роботодавця працюють від 8 до 15 осіб — у розмірі половини середньорічної зарплати за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте ним;

якщо у роботодавця працюють 15 осіб і більше — у розмірі однієї середньорічної зарплати за кожне робоче місце, призначене для працевлаштування інваліда і не зайняте ним.

Важливо! Фонд наполягає, що обов’язок працевлаштовувати інвалідів покладено саме на роботодавців. А тому сам факт невиконання «інвалідного» нормативу робить роботодавця порушником і зобов’язує сплатити АГС.

Але це не так. І це підтверджують суди (постанови ВАдСУ від 15.01.13 р. № К/9991/68142/12 та ВСУ від 02.04.13 р. № 21-95а13). Вони вважають, що обов’язок підприємства — створити робочі місця для інвалідів, а пошуком інвалідів для працевлаштування має займатися Фонд. Щоб уникнути покарання, необхідно довести, що ви виконали всі дії щодо забезпечення працевлаштування інвалідів, зокрема, поінформували про потребу в інвалідах у звіті за ф. № 3-ПН.

Увага! Крім АГС, можна отримати й адмінштраф у розмірі від 10 до 20 нмдг (від 170 до 340 грн.) (ч. 2 ст. 1881 КУпАП).