14.12.2015

Для туроператорів: Кабмін роздає Ліцензійні умови

Постанова КМУ від 11.11.15 р. № 991 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності»

Затверджено нові туроператорські Ліцензійні умови (далі — Ліцумови). Вони визначають вичерпний перелік вимог, обов’язкових для виконання ліцензіатами-туроператорами, а також вичерпний перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії. Ліцумови поширюються на юросіб-туроператорів. Про турагентів не йдеться.

У Ліцумовах прописали кадрові, організаційні та технологічні вимоги щодо туроператора.

Так, керівник туроператора, його філії, іншого відокремленого підрозділу повинен мати вищу професійну освіту і стаж роботи у сфері туризму не менше 3 років або освіту у сфері туризму за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки молодший фахівець, бакалавр, магістр. У штаті туроператора має бути не менше 30 відсотків працівників, які мають стаж роботи у сфері туризму не менше 3 років або освіту за зазначеним рівнем. Туроператор повинен оформляти трудові договори з усіма найманими працівниками.

Туроператор зобов’язаний мати власний веб-сайт, а також розміщувати на видному та доступному для туриста місці інформацію, зокрема відомості про керівника, заступників керівника і головбуха, номери їх телефонів, адреси електронної пошти; книгу відгуків і пропозицій громадян.

У додатках наведені форми Заяви на отримання ліцензії, Відомостей про місця провадження туроператорської діяльності, Опису документів, Обліку виданих туристам договорів обов’язкового страхування та річного статистичного звіту.

Постанова діє з дня опублікування.