16.05.2016

Інформація про ліцензії у звітах з роздрібної торгівлі алкоголем і тютюном

Який порядок заповнення інформації про ліцензії у звітах № 1-РА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі» та № 1-РТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі», якщо суб’єкт господарювання має декілька ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами?

Звіт № 1-РА та/або Звіт № 1-РТ подають суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, незалежно від форми власності, до органів ДФС за основним місцем обліку в електронній формі.

У разі якщо суб’єкт господарювання має у своєму складі структурні одиниці, які не є юрособами, Звіт № 1-РА та/або Звіт № 1-РТ заповнюється в цілому щодо підприємства з урахуванням усіх структурних одиниць (п. 3 розд. І Порядку заповнення форми Звіту № 1-РА та п. 3 розд. І Порядку заповнення форми Звіту № 1-РТ, затверджених наказом Мінфіну від 11.02.16 р. № 49).

У полі, в якому зазначаються реквізити респондента цих звітів, передбачено заповнення інформації про отриману ліцензію, а саме реєстраційний номер та строк її дії.

Отже, при заповненні інформації про ліцензії у полі, де зазначаються реквізити респондента Звіту № 1-РА та Звіту № 1-РТ, вказується реєстраційний номер та строк дії отриманої ліцензії.

У разі якщо суб’єкт господарювання має декілька діючих ліцензій у звітному періоді на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та/або тютюновими виробами, то замість реєстраційних номерів таких ліцензій потрібно вказати кількість отриманих ліцензій. У такому випадку строк дії ліцензій не заповнюється.