03.10.2016

Критерії ризику у сфері карантину рослин

Кабмін затвердив Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин.

Відповідно до цих Критеріїв суб’єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику. Залежно від того, до якого ступеня ризику віднесено суб’єкта господарювання, буде визначатися періодичність здійснення їх перевірок Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Так, наприклад, якщо суб’єкту господарювання присвоєно:

• високий ступінь ризику, то перевірку проводитимуть не частіше одного разу на рік;

• середній ступінь ризику — не частіше одного разу на три роки;

• незначний ступінь ризику — не частіше одного разу на п’ять років.

(Постанова Кабміну від 22.09.16 р. № 651, чинна з дня опублікування)