06.02.2017

Заповнюємо таблицю 2 додатка Д3 до ПДВ-декларації

Який порядок заповнення таблиці 2 «Розшифровка суми податку, фактично сплаченої в попередніх та звітному (податкових) періодах постачальникам товарів/послуг або до Державного бюджету України» додатка 3 (Д3) до податкової декларації з ПДВ?

При заповненні ряд. 20.2 ПДВ-декларації платник ПДВ зобов’язаний подати додаток Д3 до такої декларації (п.п. 4 п. 5 розд. V Порядку № 21*).

* Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затверджений наказом Мінфіну від 28.01.16 р. № 21.

У таблиці 2 такого додатка розшифровують суми ПДВ, фактично сплачені в попередніх і звітному періодах постачальникам товарів/послуг або до держбюджету.

У гр. 2 таблиці треба вказати:

ІПН постачальника (без його назви) — у загальному випадку;

власний ІПН — при формуванні від’ємного значення (ВЗ) за рахунок ввезення товарів на митну територію України;

умовний ІПН «500000000000» — при формуванні ВЗ за рахунок послуг, отриманих від нерезидента, місце постачання яких визначене на митній території України.

У гр. 3 і 4 наводять звітний період, у якому виникло ВЗ, у такому форматі: дві цифри місяця (гр. 3) і чотири цифри року (гр. 4).

У гр. 5 вказується уся сума ВЗ, сформована від постачальника, зазначеного в гр. 2 таблиці у звітному періоді, вказаному в гр. 3 і 4.

У гр. 6 відображають суму з гр. 5, фактично сплачену в попередніх і звітному періодах постачальникові товарів/послуг або до держбюджету.

Показники ВЗ (гр. 3 — 6) заповнюють у хронологічному порядку їх виникнення, починаючи із звітного періоду, який є найближчим до дати подання декларації (найближчий звітний період), і закінчуючи найбільш давнім звітним періодом.

Значення рядка «Усього» гр. 6 таблиці 2 додатка Д3 повинно дорівнювати значенню ряд. 2 гр. 3 таблиці 1 того ж додатка.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.20