23.01.2017

Заповнення місячної декларації з плати за землю

Як заповнюються колонки 12 «річна сума земельного податку» розділу І, 11 «річна сума орендної плати» розділу ІІ та рядок 3 розділу ІІІ податкової декларації з плати за землю при поданні щомісяця звітних декларацій?

Форма Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) затверджена наказом Мінфіну від 16.06.15 р. № 560.

У податковій декларації заповнюються всі рядки усіх розділів з урахуванням приміток. У разі незаповнення рядка через відсутність значення — він прокреслюється. Вартісні показники податкової декларації зазначаються у гривнях з копійками.

Відповідно до приміток, зазначених у податковій декларації:

• у колонці 12 «річна сума земельного податку» розділу І у відповідному рядку 1.n для зазначеної категорії земельної ділянки відображається річна сума земельного податку (формула: колонка 8 х колонка 9 х колонка 11/100), у тому числі при поданні щомісячних звітних податкових декларацій;

• у колонці 11 «річна сума орендної плати» розділу ІІ у відповідному рядку 1.n для зазначеної категорії земельної ділянки зазначається річна сума орендної плати (формула: колонка 8 х колонка 9 х колонка 10/100), у тому числі при поданні щомісячних звітних податкових декларацій;

• у рядку 3 колонки 3 розділу ІІІ відображається річна сума земельного податку, зазначена у колонці 16 рядка 2 розділу І, або сума орендної плати, зазначена у колонці 11 рядка 2 розділу ІІ.

При поданні щомісячних звітних декларацій у ряд. 3 розділу ІІІ у колонці, що відповідає звітному (податковому) місяцю, за який подається податкова декларація, зазначається сума податкового зобов’язання земельного податку або орендної плати за звітний (податковий) місяць.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 112.05