13.03.2017

Календар тижня

15 БЕРЕЗНЯ (СЕРЕДА)

Закінчується строк подання:

  • звіту про використання Книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (ЗВР-1) і Довідки про використані розрахункові книжки за лютий 2017 року.

16 БЕРЕЗНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк подання:

  • заяви про перехід з II кварталу 2017 року на сплату ЄП юрособами та підприємцями. Особам, які хочуть перейти до групи 3 ЄП на ставку з ПДВ (3 %), в цей самий строк потрібно подати заяву на ПДВ-реєстрацію;
  • заяви про добровільну зміну групи платників ЄП або ставки ЄП.

20 БЕРЕЗНЯ (ПОНЕДІЛОК)

Закінчується строк сплати:

  • авансового внеску з ЄП за березень 2017 року ФОП груп 1 і 2;
  • сум ЄСВ з нарахованого, але не виплаченого доходу за лютий 2017 року (крім гірничих підприємств).

Закінчується строк подання:

  • податкової декларації з ПДВ за лютий 2017 року платниками-«місячниками»;
  • декларації з плати за землю (земельного податку та/або орендної плати) за лютий 2017 року тими платниками, які подають таку декларацію щомісяця;
  • звіту про суми нарахованої зарплати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (ф. № Д4, додаток 4 до Порядку від 14.04.15 р. № 435) за лютий 2017 року;
  • декларації акцизного податку за лютий 2017 року;
  • декларації з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України (додаток 4) за лютий 2017 року;
  • заяви про застосування спрощеної системи оподаткування за підставою «Внесення змін до свідоцтва платника єдиного податку» платниками ЄП груп 1 і 2, в яких у лютому змінилися: податкова адреса / місце провадження господарської діяльності / види господарської діяльності.

21 БЕРЕЗНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк подання:

  • заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування особами, які бажають відмовитися від роботи на ЄП з II кварталу 2017 року.

Календарні нотатки

Нагадаємо правила переходу протягом року до лав платників єдиного податку (далі — ЄП). Для переходу на ЄП з ІІ кварталу 2017 року вам слід подати не пізніше 16 березня до контролюючого органу заяву та розрахунок доходу за 2016 рік.

Звертаємо увагу! Заява подається або особисто, або надсилається поштою ( п.п. 298.1.1 ПКУ). Також є третій спосіб подання заяви — засобами електронного зв’язку в електронній формі. Водночас контролери визнають (категорії 107.12 та 108.01.01 ЗІР ДФСУ), що подати таку заяву в електронному вигляді на сьогодні неможливо. Справа в тому, що така можливість наразі не реалізована.

Неплатники ПДВ, які планують стати спрощенцями зі сплатою ПДВ, повинні додатково в той самий строк подати і Заяву на ПДВ-реєстрацію за формою № 1-ПДВ.

Платникам ПДВ, які планують перейти на ЄП на ставку без сплати ПДВ, слід провести анулювання ПДВ-реєстрації. При цьому за зальним правилом анулювання має відбутися автоматично після вибору вами безПДВшної групи ЄП. При цьому податківці радять для зручності подати Заяву на ПДВ-анулювання (за формою № 3-ПДВ) разом із Заявою на ЄП (категорія 101.01.02 ЗІР ДФСУ).