16.10.2017

Декларація про валютні цінності в електронній формі

Чи може суб’єкт господарювання подати до контролюючого органу в електронному вигляді Декларацію про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами?

Форму Декларації про валютні цінності, доходи та майно, що належать резиденту України і знаходяться за її межами (далі — Декларація), затверджено наказом Мінфіну від 25.12.95 р. № 207.

Декларування валютних цінностей суб’єктами господарювання за встановленою формою в Нацбанку та в державних податкових інспекціях за місцезнаходженням таких суб’єктів.

Загальні принципи організації інформаційного обміну під час подання платниками податків податкової звітності до контролюючих органів в електронній формі із використанням електронного цифрового підпису визначені Інструкцією з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженою наказом ДПАУ від 10.04.08 р. № 233.

Реєстр форм звітних документів платників податків юридичних та фізичних осіб для занесення до електронної бази звітних документів та оновлені версії форм звітності можна знайти на офіційному веб-сайті ДФС України (www.sfs.gov.ua). У зазначений реєстр, зокрема, включена Декларація.

Тобто суб’єкт господарювання має можливість подати до контролюючого органу Декларацію в електронному вигляді.

Водночас слід зазначити, що суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням Декларацію у двох примірниках, один із яких залишається у цьому органі, а другий — зі штампом контролюючого органу та підписом відповідальної особи подається до Нацбанку, що передбачає наявність Декларації у паперовому вигляді.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 114.04