04.09.2017

Особливості заповнення графи 2 «розблокувальної» Таблиці

Яким чином заповнювати гр. 2 додатка до Критеріїв оцінки ступеня ризиків щодо товарів/послуг, які придбавалися в неплатників ПДВ та/або в період, коли коди товарів згідно з УКТ ЗЕД / послуг згідно з ДКПП були не обов’язковими реквізитами?

Платник ПДВ у разі отримання квитанції про зупинку реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування у ЄРПН має право подати на розгляд «розблокувальної» комісії ДФСУ інформацію у вигляді Таблиці даних платника податку (додаток до Критеріїв № 567*).

* Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджені наказом Мінфіну від 13.06.17 р. № 567.

У Таблиці необхідно вказати вид економічної діяльності відповідно до КВЕД ДК 009:2010, коди товарів згідно з УКТ ЗЕД, коди послуг згідно з ДКПП.

У графу 2 Таблиці відповідно до виду економічної діяльності потрібно обов’язково внести коди товарів згідно з УКТ ЗЕД / послуг згідно з ДКПП, які придбавалися з метою їх подальшого постачання або для виготовлення товарів / послуг, які на постійній основі постачаються (виготовляються) таким платником.

Увага! Заповнювати гр. 2 Таблиці слід незалежно від того, у якому звітному періоді придбавалися товари / послуги і чи були вказані при їх придбанні коди товарів відповідно до УКТ ЗЕД / послуг згідно з ДКПП.

З метою визначення коду товарів, придбаних у період, коли код УКТ ЗЕД не був обов’язковим реквізитом або якщо товари придбавалися в неплатників ПДВ, можна звертатися в Торгово-промислову палату України або науково-дослідний інститут судових експертиз.

З питання правильності визначення кодів згідно з ДКПП — до Мінекономрозвитку.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17