04.09.2017

Як часто потрібно подавати «розблокувальну» Таблицю

Чи потрібно подавати додаток до Критеріїв оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної у ЄРПН, щоразу при отриманні квитанції про призупинення реєстрації?

Згідно з п. 3 Критеріїв № 567* платник податків у разі отримання квитанції про зупинку реєстрації податкової накладної (ПН) / розрахунку коригування (РК) у ЄРПН має право подати на розгляд «розблокувальної» комісії ДФСУ інформацію за встановленою формою, у якій зазначити:

* Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджені наказом Мінфіну від 13.06.17 р. № 567.

• види економічної діяльності відповідно до КВЕД ДК 009:2010;

• коди товарів згідно з УКТ ЗЕД, які на постійній основі постачаються (виготовляються) та/або придбаваються (отримуються) платником ПДВ;

• коди послуг згідно з ДК 016-2010, які на постійній основі постачаються (виготовляються) та/або придбаваються платником ПДВ.

Такою встановленою формою є «розблокувальна» Таблиця (додаток до Критеріїв № 567).

Причому ця інформація подається окремо за кожною ПН/ РК, реєстрація якої призупинена у ЄРПН**.

** Зверніть увагу, такого зауваження в Критеріях № 567 немає. Однак з п. 3 Критеріїв № 567 випливає, що подати Таблицю можна тільки разом з письмовими поясненнями. А вони, в свою чергу, подаються за кожною заблокованою ПН / РК.

Отже, у разі отримання квитанції про зупинку реєстрації ПН/РК у ЄРПН платнику податків необхідно буде кожного разу заповнювати «розблокувальну» Таблицю (додаток до Критеріїв № 567).

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 101.17