13.08.2018

Доплата за «нічні» години роботи у святкові дні

Мінсоцполітики роз’яснило, що робота у святкові дні оплачується в подвійному розмірі залежно від умов оплати праці в порядку, визначеному ст. 107 КЗпП. Розмір оплати за роботу в нічний час установлюється генеральним, галузевим (регіональним) угодами та колективним договором, але не може бути нижче 20 % тарифної ставки (окладу) за кожну годину роботи в нічний час (ст. 108 КЗпП).

А от у ситуації, коли у святковий день довелося працювати в нічний час, працеоплатне відомство вважає, що працівникові повинні нарахувати «нічну» доплату без задвоєння, на загальних підставах. Адже оплатні гарантії по роботі у нічний час та по роботі у святкові дні регулюються різними статтями КЗпП.

Тому при розрахунку доплати за роботу в нічний час у святковий день одинарну (не подвійну (!)) годинну тарифну ставку множимо на 20 % і на кількість годин роботи в нічний час.

Окремо оплачуємо роботу у святковий день згідно зі ст. 107 КЗпП у подвійному розмірі годинної тарифної ставки. Оплаті будуть підлягати всі години роботи в такий святковий день, у тому числі й години, що припали на нічний час.

(Лист Мінсоцполітики від 11.07.18 р. № 1217/0/101-18/28)