03.12.2018

Копії квитанцій про подану податкову звітність

Чи може платник отримати копію першої та/або другої квитанцій про надсилання електронних документів та за який період?

Обмін електронними документами між платником на контролюючими органами здійснюється відповідно до Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Мінфіну від 06.06.17 р. № 557. При цьому Електронний кабінет забезпечує, зокрема, здійснення автоматизованого внесення до журналу всіх дій (подій), що відбуваються в ньому, включаючи фіксацію дати і часу відправлення, отримання документів та будь-якої зміни даних.

Інформація про дату і час надсилання та отримання документів, іншої кореспонденції з ідентифікацією відправника та отримувача зберігається безстроково і може бути отримана через Електронний кабінет у вигляді електронного документа, в тому числі у вигляді квитанції у текстовому форматі.

Через приватну частину Електронного кабінету платник має вільний доступ до отриманих квитанцій (першої та/або другої) за будь-який період. Квитанції про приймання та обробку податкової звітності, інформаційних повідомлень, кореспонденції тощо можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету. Деякі документи, що надійшли до розділу «Вхідні документи», дублюються в інших режимах, зокрема квитанції щодо приймання та обробки податкової звітності можна переглянути в розділах «Перегляд звітності» та «Введення звітності».

До того ж згідно з п. 42.4 ПКУ на вимогу платника податків контролюючий орган протягом трьох робочих днів з дня надходження вимоги (у паперовій або електронній формі) надасть паперовий примірник документа, отриманого в електронній формі.

За матеріалами ЗІР ДФСУ, категорія 135.03