01.10.2018

Календар тижня

1 ЖОВТНЯ (ПОНЕДІЛОК)

Закінчується строк подання:

  • звіту про контрольовані операції за 2017 рік.

4 ЖОВТНЯ (ЧЕТВЕР)

Закінчується строк подання:

  • звіту про товарооборот торгової мережі (ф. № 1-торг, місячна) за вересень 2018 року;
  • звіту про продаж світлих нафтопродуктів і газу (ф. № 1-торг (нафтопродукти), місячна) за вересень 2018 року;
  • звіту про обсяг оптового товарообороту (ф. № 1-опт, місячна) за вересень 2018 року;
  • термінового звіту про виробництво промислової продукції (товарів, послуг) за видами (ф. № 1-П, місячна) за вересень 2018 року;
  • звіту про використання та запаси палива (ф. № 4-мтп, місячна) за вересень 2018 року.

5 ЖОВТНЯ (П’ЯТНИЦЯ)

Закінчується строк подання:

  • звіту про перевезення вантажів та пасажирів автотранспортом (ф. № 51-авто, місячна) за вересень 2018 року юрособами, основним або одним з видів економічної діяльності яких є вантажні та (або) пасажирські автоперевезення;
  • звітів з праці (ф. № 1-ПВ, місячна та ф. № 1-ПВ, квартальна) за вересень і III квартал 2018 року.

9 ЖОВТНЯ (ВІВТОРОК)

Закінчується строк подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі (ф. № 1-ОА, місячна) за вересень 2018 року;
  • звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі (ф. № 1-ОТ, місячна) за вересень 2018 року;
  • звітів за формами № 1-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації спирту», № 2-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв», № 3-РС «Звіт про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів» за вересень 2018 року виробниками спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів відповідно.

10 ЖОВТНЯ (СЕРЕДА)

Закінчується строк подання:

  • заяви на ПДВ-реєстрацію (ф. № 1-ПДВ) тими суб’єктами господарювання, які в III кварталі 2018 року були на єдиному податку без ПДВ, а з 01.10.18 р. перейшли на загальну систему оподаткування і при цьому відповідають критеріям обов’язкової ПДВ-реєстрації.

Календарні нотатки

Сьогодні нагадаємо про обов’язкову реєстрацію платниками ПДВ.

Щойно обсяг оподатковуваних операцій за останні 12 календарних місяців перевалить за мільйон гривень, суб’єкт господарювання зобов’язаний зареєструватися платником ПДВ. Виняток — єдиноподатники. Вони зобов’язані зареєструватись платником ПДВ тільки після переходу на загальну систему оподаткування.

Подати заяву на ПДВ-реєстрацію (форма № 1-ПДВ) потрібно не пізніше 10-го числа календарного місяця, що настає за місяцем, у якому вперше досягнута мільйонна межа (п. 183.2 ПКУ).

Якщо заява подана вчасно, із суми перевищення ПДВ не сплачуємо. Під оподаткування ПДВ підпадають тільки операції, здійснені вже з моменту реєстрації платником ПДВ.

Якщо ж з поданням заяви прострочили, тоді платник підпадає під дію п. 183.10 ПКУ — він несе відповідальність за ненарахування або несплату податку на рівні зареєстрованого платника ПДВ без права нарахування податкового кредиту й отримання бюджетного відшкодування.

А ось відповідальність за ст. 117 ПКУ за сам факт несвоєчасного подання регзаяви за формою № 1-ПДВ платникові не загрожує (категорія 101.27 ЗІР ДФСУ).

У разі прострочення подання реєстраційної заяви контролери при перевірці можуть нараховувати зобов’язання з ПДВ з 11-го числа календарного місяця, що настає за місяцем перевищення мільйонного обсягу постачань.