11.02.2019

Нові правила маркування харчових продуктів

Готується до офіційного опублікування Закон, що уніфікує з європейськими правила маркування харчових продуктів.

Зокрема, він установлює вимоги до мінімального розміру шрифту з інформацією, серед іншого, про алергени, використання рафінованої олії або жирів рослинного походження, пальмової олії. Закон виключає плутанину з датами, вимагаючи зазначати: для швидкопсувних продуктів — дату «вжити до…» (день); для інших — «краще спожити до…» чи «краще спожити до кінця…» («точність» такої дати залежить від допустимого строку зберігання конкретного продукту); для певних продуктів — дату заморожування («заморожений…»).

(Закон України від 06.12.18 р. № 2639-VIII набере чинності в основній частині через 6 місяців після дати офіційного опублікування)