№6

Бухгалтерський тиждень, лютий, 2019/№ 6 Інші номери журналу ›
  • Самостійна ліквідація ОЗ: розбирайте без ПДВ Лист ОВП ДФС від 29.01.19 р. № 300/ІПК/28-10-27-01-11
  • Внесок прибутківця в НПО: податкова різниця — тільки на «вершок» Лист ДФСУ від 28.01.19 р. № 288/6/99-99-15-02-02-15/ІПК
  • Платіж готівкою через ПТКС банку: РРО не потрібен ніде Лист ДФСУ від 22.01.19 р. № 247/6/99-99-14-05-01-15/ІПК
  • Рентна плата за надра: перерозподіляйте самостійно Лист ДФСУ від 31.01.19 р. № 3041/7/99-99-12-03-04-17
  • Без трудового договору: стажувати — можна, а випробувати — ні Лист Мінсоцполітики від 21.11.18 р. № 1748/0/101-18
  • Нові правила маркування харчових продуктів Готується до офіційного опублікування Закон, що уніфікує з європейськими правила маркування харчових продуктів.
  • Електронні звіти готовий приймати Держстат Держстат запроваджує безкоштовний сервіс електронної звітності «Кабінет респондента». Він повідомив, що доступ до «Кабінету респондента» відкритий з 01.02.19 р. за посиланням: https://statzvit.ukrstat.gov.ua/.
  • Звіт про управління: як бог на душу… Мало того, що новомодний Звіт про управління (див. консультацію «Річна фінзвітність за 2018 рік: що потрібно знати» // «БТ», 2019, № 5) — по суті не фінансовий.
  • Відомості про ліцензування внесуть до ЄДР Кабмін затвердив Порядок внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань відомостей про ліцензування виду господарської діяльності, документи дозвільного характеру.
  • Календар тижня
  • Код послуг у податковій накладній Хоча кодувати послуги в податковій накладній (ПН) почали ще навесні 2017 року, запитання щодо їх кодування виникають дотепер. Ось лише деякі із цікавих ситуацій, що хвилюють читачів.
  • Звіт «неприбуткових» за 2018 рік Наближаються строки подання Звіту неприбутковими організаціями. На що потрібно звернути увагу, складаючи та подаючи такий Звіт, розповімо в сьогоднішній статті.
  • ПСП-2019: дитячі нюанси й не лише Працівникам з невеликою зарплатою для пом’якшення податкового навантаження держава пропонує скористатися правом на податкову соціальну пільгу (ПСП). Завдання бухгалтера — перевірити всі необхідні документи для застосування ПСП, відстежити розмір зарплати, правильно застосувати до зар плати ПСП. Про те, що при цьому потрібно врахувати, поговоримо далі.
  • Працівник з інвалідністю та ЄСВ Скажемо прямо, ця стаття з’явилася неспроста. Річ у тім, що починаючи з 1 січня 2019 року роботодавці-підприємці набули права нараховувати на доходи найманих робітників з інвалідністю єдиний соціальний внесок (ЄСВ) за пільговою ставкою 8,41 %. Саме тому ми пропонуємо вам вивчити (а бухгалтерам юросіб — повторити) правила застосування цієї ставки ЄСВ.
  • Чи відображати в декларації необ’єктні платежі? Як у декларації з ПДВ відобразити сплату відсотків, нарахованих згідно з кредитним договором, комісію банку за зарахування коштів і комісію за користування пакетом послуг? І чи потрібні для цього якісь первинні документи, крім договору з банком і банківських виписок?
  • Чи є місце в декларації покупця для нульового РК? Виявивши помилку в податковій накладній (ПН) у коді товару згідно з УКТ ЗЕД, продавець виписав нульовий розрахунок коригування (РК). Чи потрібно покупцеві при заповненні ПДВ-декларації показувати такий РК, якщо в підсумку кількісні й вартісні показники в ПН не змінилися?
  • Чи буде штраф за «минуле» заниження? У декларації з податку на прибуток за півріччя 2018 року задекларували збиток (фінансовий результат від’ємний). За результатами перевірки у IV кварталі податківці зняли частину витрат, у зв’язку з чим за півріччя виявився прибуток у сумі 400 тис. грн. При цьому за 9 місяців у декларації залишається «мінус», але в значно меншій сумі. В якому розмірі підприємству загрожує штраф за п. 123.1 ПКУ: 25 % від суми заниження прибутку (400 тис.) або від усієї суми знятих витрат?
  • Декларація з податку на прибуток — 2018 Як заповнити декларацію з податку на прибуток за 2018 рік? З урахуванням того, що податківці рекомендують уперше подавати форму декларації, оновлену 14.12.18 р., уже зараз, при відповіді на це запитання головну увагу звернемо на нові/оновлені показники декларації та додатки до неї. Але, безумовно, цим не обмежимося!
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі