07.01.2022

Без РРО, але з КОРО і РК: як заповнити розрахункову квитанцію

Ситуація. ФОП здійснює діяльність, названу в постанові/Переліку КМУ № 1336*, що надає йому право працювати без РРО, але з обов’язковим застосуванням зареєстрованих у податківців КОРО і РК**. Виникло запитання: обов’язково в розрахунковій квитанції з РК зазначати найменування та одиницю виміру товару чи достатньо тільки загальної суми розрахунків? Розбираємося.

* Постанова / Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, затверджений постановою КМУ від 23.08.2000 № 1336.

** Книга обліку розрахункових операцій і розрахункова книжка.

Розпочнемо з того, що розрахункова квитанція (якщо працюємо без РРО, але з обов’язковим застосуванням КОРО і РК) заповнюється на кожну проведену розрахункову операцію. Вимоги до її «оформлення» регулюють:

(1) Положення № 13***, що визначає перелік обов’язкових реквізитів, які повинна містити розрахункова квитанція, для того щоб вважатися розрахунковим документом;