№1-2

Бухгалтер 911, січень, 2022/№1-2 Інші номери журналу ›
  • Торгівля продуктами, село: РРО (КОРО з РК) — зміни для єдиноподатників Пішло — поїхало. Для ФОП на єдиному податку груп 2 — 4 Кабмін в останню мить вирішив переграти правила роботи без РРО/програмних РРО (ПРРО), але з обов’язковим застосуванням КОРО і РК. Дісталося тим, хто торгує продовольчими товарами, і тим, хто торгує на території села. Кому зробили гірше, кому краще, давайте розберемося.
  • Продаж товарів через Інтернет vs РРО: роз’яснення Комітету ВРУ Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики під зав’язку року видав на-гора свою позицію щодо застосування РРО/ПРРО у 2022 році. У тому числі в ньому порушено питання, яке цікавить багатьох суб’єктів господарювання, — коли під час продажу товарів через Інтернет обов’язкове застосування РРО/ПРРО. Що сказав Комітет?
  • Важливі цифри 2022 року: оподаткування доходів фізичних осіб і соцстрахування
  • Повідомлення про прийняття на роботу: за новою формою! Кабмін підкоригував постанову № 413*, у якій визначені форма і порядок подання Повідомлення про прийняття працівників на роботу. Одна з причин — вимоги Закону № 1667** (режим «Дія Сіті»). Деталі в статті!
  • Без РРО, але з КОРО і РК: як заповнити розрахункову квитанцію Ситуація. ФОП здійснює діяльність, названу в постанові/Переліку КМУ № 1336*, що надає йому право працювати без РРО, але з обов’язковим застосуванням зареєстрованих у податківців КОРО і РК**. Виникло запитання: обов’язково в розрахунковій квитанції з РК зазначати найменування та одиницю виміру товару чи достатньо тільки загальної суми розрахунків? Розбираємося.
  • Як ФОП-єдиноподатнику відзвітувати з ЄСВ за 2021 рік Форма № Д5 стала пережитком минулого. Тепер звітувати з ЄСВ «за себе» треба в декларації єдиноподатника* — у додатку 1. Хтось уже «познайомився» із цим додатком (наприклад, під час переходу на загальну систему). Але основна маса зіткнеться з ним саме під час подання декларації єдиноподатника за рік. Тому давайте з’ясовувати, як же цей додаток 1 з ЄСВ «здолати».
  • Як ФОП-загальносистемнику відзвітувати з ЄСВ за 2021 рік Підприємці на загальній системі вперше цього року звітуватимуть з ЄСВ за новою формою — у додатку ЄСВ 1 до декларації загальносистемника. Що це за додаток і як його заповнювати? Розберемося прямо зараз.
  • Чи може працюючий ФОП добровільно сплачувати ЄСВ «за себе»? З 01.01.2021 ФОП, які працюють за основним місцем роботи, отримали несподіване ЄСВ-звільнення. Щоправда, законодавці прописали його корявенько. У результаті, якщо ФОП-працівник хоче добровільно платити ЄСВ «за себе», він цього зробити… не зможе . Ми про це вже попереджали наших читачів*. А тепер цей висновок підтвердили й податківці.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі