17.08.2015

Мін’юст затвердив нові Правила організації діловодства

Мін’юст затвердив нові Правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях.

Правила встановлюють єдині вимоги щодо створення управлінських документів та роботи зі службовими документами, а також порядок їх архівного зберігання в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форм власності.

Особливості організації діловодства зі службовими документами, що містять інформацію з обмеженим доступом, діловодства за зверненнями громадян за запитами на інформацію в окремих галузях і сферах суспільних відносин визначаються іншими нормативно-правовими актами.

Особливості організації електронного документообігу із застосуванням електронного цифрового підпису, роботи з електронними документами та їх підготовки до передачі на архівне зберігання визначаються Порядком роботи з електронними документами в діловодстві та їх підготовки до передачі на архівне зберігання, затвердженим наказом Мін’юсту від 11.11.2014 р. № 1886/5.

При цьому вимоги таких Правил по роботі з первинно-обліковою, банківською, фінансовою, звітно-статистичною, науково-технічною та іншою спеціальною документацією поширюються лише в частині загальних принципів роботи з документами, а також з підготовки документів до передачі на архівне зберігання (наказ від 18.06.2015 р. № 1000/5).