22.04.2019

Щодо надання інформації про попередню оплату розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів за капітальними видатками з 18.12.2018 р.

Витяг із листа Державної казначейської служби України від 17.01.2019 № 16-04-04/1193

До питань 1, 2 та 4

18 грудня 2018 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 05.12.2018 р. № 1074 <...>. Відповідно до внесених змін постанову Кабінету Міністрів України від 23.04.2014 р. № 117 <...> (далі — постанова № 117) доповнено пунктом 21, відповідно до якого попередня оплата розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів за капітальними видатками та державними контрактами здійснюється шляхом спрямування бюджетних коштів виконавцям робіт, надавачам товарів і послуг (крім нерезидентів) на небюджетні рахунки, відкриті на їх ім’я в органах Казначейства у встановленому законодавством порядку, з подальшим використанням зазначених коштів виконавцями робіт, надавачами товарів і послуг виключно з таких рахунків на цілі, визначені договорами про закупівлю товарів, робіт і послуг. Тобто попередня оплата розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів за капітальними видатками та державними контрактами має спрямовуватись виконавцям робіт, надавачам товарів і послуг (крім нерезидентів) на небюджетні рахунки, відкриті на їх ім’я в органах Казначейства, незалежно від суми відсотку попередньої оплати. Остаточні розрахунки за договором здійснюються шляхом перерахування коштів на рахунок виконавця робіт, надавача товарів і послуг, зазначений у договорі: на небюджетний рахунок, відкритий в органі Казначейства, або на розрахунковий рахунок, відкритий в установі банку.

До питання 3

<...> видатки на поповнення музейних та бібліотечних фондів, придбання та випуск підручників для бібліотечних фондів навчальних закладів відносяться до капітальних видатків та здійснюються за кодом економічної класифікації видатків 3110 «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування». З огляду на викладене, у разі закупівлі бібліотечних фондів за договорами, які передбачають попередню оплату, її спрямування має здійснюватись відповідно до вимог пункту 21 постанови № 117.

В. о. Голови В. Дуда