21.01.2019

Ураховуємо зміни: Положення про паркування транспортних засобів

Шановні читачі, як ми й анонсували в попередньому номері нашого видання1, наведемо примірне (як ми його бачимо) Положення про паркування транспортних засобів у місті/селищі2. Слід враховувати, що відповідно до змін, які відбулись у законодавстві в частині запровадження нового для місцевого самоврядування інституту — інспекторів із паркування, важливо оновити (хто використовував у діяльності) відповідне положення або прийняти нове. У будь-якому разі потрібне його доопрацювання (напрацювання). Тому в цій статті ми пропонуємо вам приклад локального документа, який би ви могли використовувати у своїй діяльності.

1 Див. «Місцеве самоврядування» № 12 за листопад, 2018, с. 2.

2 Далі за текстом — Положення.

Коротко про головне

Отже, як ми зазначали на початку, зміни, які відбулись у зв’язку з прийняттям Закону України від 21.12.2017 № 2262-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів»3, тягнуть за собою й оновлення локальних нормативно-правових актів.

3 Далі за текстом — Закон № 2262.

Більше того, як ми зазначали в попередніх номерах нашого видання, чітко окреслені права та обов’язки інспекторів із паркування у Положенні дадуть змогу розподілити їх обов’язки з обов’язками інших уповноважених суб’єктів (таких, наприклад, як органи Національної поліції).