05.02.2007

Новини законодавства. Зміни в порядку розрахунків в іноземній валюті

Новини від 29.12.2006 р. № 500

Зміни в порядку розрахунків в іноземній валюті

Постановою Правління НБУ «Про затвердження Змін до Положення про оформлення та подання клієнтами платіжних доручень в іноземній валюті або банківських металах, заяв про купівлю або продаж іноземної валюти або банківських металів до уповноважених банків і інших фінансових установ та порядок їх виконання» від 29.12.2006 р. № 500

, зокрема, перейменовано зазначене Положення в Положення про оформлення та виконання документів на перелік, зарахування, купівлю та продаж іноземної валюти або банківських металів.

Вимоги

Положення тепер поширюються на порядок зарахування коштів в іноземній валюті або банківських металів на рахунки бенефіціарів та банків.

Уповноважені банки зобов’язали нараховувати та утримувати пенсійний збір із суми операції з купівлі безготівкової іноземної валюти, незалежно від того, зазначено про це в заяві платника на переказ коштів чи ні.

Зазначене Положення доповнено

розділом 8 «Порядок зарахування коштів в іноземній валюті на рахунки банку та бенефіціара» і розділом 9 «Порядок відкликання платіжних доручень в іноземній валюті».

Постанова набере чинності з дня офіційного опублікування.