17.09.2009

На продаж зі знижками та розпродаж поширюються норми Закону про захист прав споживачів

Лист від 18.10.2007 р. № 9518-6-11/18

На продаж зі знижками та розпродаж поширюються норми Закону про захист прав споживачів

Лист Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики України від 18.10.2007 р. № 9518-6-11/18

 

Права споживача при придбанні товару належної якості визначено статтею 9 Закону України «Про захист прав споживачів».

Зокрема, у пункті 1 цієї статті зазначено, що споживач має право обміняти непродовольчий товар належної якості на аналогічний у продавця, в якого його було придбано, якщо товар не задовольнив його за формою, габаритами, фасоном, кольором, розміром або з інших причин не може бути ним використано за призначенням (протягом чотирнадцяти днів, не враховуючи дня покупки).

Перелік товарів належної якості, що не підлягають обміну (поверненню) з підстав, зазначених у цій статті, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 1994 року № 172 «Про реалізацію окремих положень Закону України «Про захист прав споживачів».

У той же час повідомляємо, що

вживання понять «знижки» або «зменшена ціна» або будь-яких інших, аналогічних за значенням, «розпродаж» або будь-яких інших, аналогічних йому, вирішується тільки при дотриманні умов, передбачених статтею 15 Закону України «Про захист прав споживачів».

 

Заст. голови А. Пічугін