13.08.2015

Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» від 01.07.2015 р. № 569-VIIІ (витяг)

Верховна Рада України постановляє:

I. Пункт 296.10 статті 296 Податкового кодексу України викласти в такій редакції:

<...>

II. Прикінцеві положення

1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.*

* Опублікування відбулося в газеті «Голос України» № 131 від 23.07.2015р. — Прим. ред.

2. Внести зміни до таких законів України**:

1) у Законі України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг»:

** Зміни не публікуються, оскільки нижче наводимо зазначені ПКУ та два закони (або витяги з них) у кодифікованому вигляді з урахуванням унесених змін та доповнень цим Законом. Зміни в тексті виділено так: включені норми — напівжирним курсивом, виключеніу квадратних дужках світлим курсивом із закресленням. — Прим. ред.

<...>

2) у Законі України «Про платіжні системи тапереказ коштів в Україні»:

<...>

3. Кабінету Міністрів України:

1) у двомісячний строк з дня набрання чинності цим Законом:

розробити вимоги щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для обліку операцій з приймання та переказу готівкових коштів через програмно-технічні комплекси самообслуговування;

розробити вимоги щодо реалізації фіскальних функцій реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій зкупівлі-продажу іноземної валюти;

забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність ізцим Законом;

2) до 1 вересня 2015 року затвердити Порядок здійснення органами доходів і зборів контролю за досягненням платниками єдиного податку другої і третьої груп (фізичними особами — підприємцями) обсягу доходу відповідно до пункту 296.10 статті296 Податкового кодексу України.

4. Національному банку України у двомісячний строк з дня набрання чинності цим Законом привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом.

Президент України П. ПОРОШЕНКО

м. Київ

1 липня 2015 року

№ 569-VIII