№65

Податки та бухгалтерський облік, серпень, 2015/№ 65 Інші номери журналу ›
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
  • Мільйон для цілей застосування РРО ФОП-єдиноподатники, чекаючи змін до Закону про РРО, сподівалися, що їх повністю та остаточно звільнять від застосування касових апаратів. Але, на жаль, не сталося. Так, певна частина спрощенців потрапила до числа щасливців, але далеко не всі. Славнозвісний мільйонний поріг у наш час — не така вже й велика сума. А його перевищення зумовлює додаткове навантаження — обов’язковість застосування РРО. Так хто ж потрапив під РРО-зобов’язалівку? Як рахувати цей мільйонний поріг? Ці та деякі інші запитання, пов’язані з новими змінами до законодавства про РРО, розглянемо далі.
  • РРО і група 2 єдиноподатників З ФОП на ЄП групи 2 законодавці обійшлися не найкращим чином. Попередньою редакцією п. 296.10 ПКУ їм була надана можливість у будь-якому разі не застосовувати РРО до 01.01.2016 р. Саме тому ЄП групи 2 перебували в більш розслабленому стані, порівняно з побратимами з групи 3, яким РРО загрожував уже з липня. І ніхто не чекав підступу. Але законодавці передумали, і тепер єдиноподатники групи 2 повинні застосовувати РРО, якщо їх обсяг доходу перевищить 1 млн грн., уже з 2015 року. А коли саме? І як бути з періодом до набуття чинності змінами до Закону про РРО? Детальніше про це поговоримо далі.
  • ФОП на ЄП групи 3 і РРО: деталі Можна сказати, що підприємцям на єдиному податку у групі 3 пощастило більше, ніж другогрупникам. Якби не Закон № 569, їм би довелося абсолютно всім застосовувати РРО при розрахунках за готівку вже з 01.07.2015 р.. Але тепер єдиноподатники групи 3 з доходом менше мільйона можуть зітхнути з полегшенням і забути про РРО. Принаймні доки їх доходи не наблизяться до критичної відмітки. Для тих же, хто близький до мільйона або вже перевищив цю суму, запитань більше, ніж відповідей. Детальніше з цими питаннями розберемося далі.
  • Облікуй так, не знаю як... (про облік запасів на складах згідно із Законом про РРО) 23.07.2015 р. набув чинності Закон № 569, у зв’язку з чим у Законі про РРО з’явилося чимало правок. Продовжуючи з ними розбиратися, у цій статті ми розповімо про те, кому тепер потрібно вести облік товарів на складах (ЮО, ФОП-загальносистемникам або єдиноподатникам), які конкретно дії стоять за розпливчатою фразою «облік товарних запасів» і який штраф передбачено за відсутність такого обліку?
  • Несправний РРО: як з ним бути і що робити Закон № 569, крім вагомих змін у порядку застосування РРО, привніс ще деякі нововведення щодо того, як діяти СПД з несправним РРО, і щодо відповідальності центрів сервісного обслуговування в ситуаціях, коли РРО виходить з ладу. З цими питаннями розберемося далі.
  • РРО: NEW-штрафи «А що ж нам за це буде?» Це — досить популярне запитання, яке ставлять госпсуб’єкти, намагаючись оцінити можливі «штрафні» збитки від вчинених ними свідомо (або «через незнання») порушень чинних нормативів. Закон № 569, що набув чинності 23.07.2015 р., вніс деякі зміни до Закону про РРО, що торкнулися серед іншого і питання штрафування за «РРО-порушення». Про зміни у сфері «що за це буде» сьогодні й поговоримо.
  • Звільнення від РРО-санкцій: «цукерочка» далеко не всім Як уже відомо, депутати Законом № 569 «зачепили» також і питання штрафного мораторію, що діяв до 1 липня для осіб, які «за звичкою» одержують готівку до каси за послуги, осіб, які торгують через Інтернет, та деяких інших. Певні поблажки для окремої когорти «не надто прагнучих» працювати з РРО, вони все ж зробили. От зараз ми детально й розповімо вам про те, які штрафні послаблення отримали суб’єкти господарювання від Закону № 569.
  • Фіскалізація ПТКС: неминуче відсунулося на півроку Уже півроку діє вимога встановити РРО на термінали самообслуговування (IBOX). Проте, сподіваючись на скасування цієї вимоги, власники ПТКС не квапилися її виконувати. Тим паче, що до 01.07.2015 р. штрафів за це порушення не було. Давайте ж поглянемо, що змінилося з прийняттям Закону № 569: чи потрібний РРО, як і раніше, що зі штрафами за його відсутність, а заразом розберемося з класифікацією цієї техніки?
  • Черга біля автомата чи автоматна черга: торговельні автомати на роботі і в обліку Наше XXI століття — це час неймовірно швидкого розвитку сервісу. Ще не так давно нам складно було собі уявити, що люди зможуть купувати товари без участі продавців чи касирів. Сьогодні це реальність, яку створили торговельні автомати. Але чи можна все продавати за допомогою таких приладів? Як обліковувати прийняту автоматом готівку або товар, який знаходиться в ньому? Як, зрештою, відобразити в обліку власне торговельний автомат? Давайте сьогодні поговоримо про це! А в наступному номері розповімо про організаційні моменти, пов’язані із встановленням таких автоматів.
  • РРО для групи 4 ЄП Наше підприємство є платником єдиного податку 4 групи. Чи повинні ми застосовувати РРО під час готівкових розрахунків з фізичними та юридичними особами?
  • ФОП на ЗС купує РРО: що з витратами ФОП на загальній системі планує зайнятися готівковими розрахунками і змушений придбати РРО. Чи зможе він урахувати витрати на купівлю РРО та інші супутні установці РРО витрати?
  • Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій» від 01.07.2015 р. № 569-VIIІ (витяг)
  • Податковий кодекс України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (витяг)
  • Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.95 р. № 265/95-ВР
  • Закон України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» від 05.04.2001 р. № 2346-ІІІ (витяг)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі