31.08.2015

Як отримати компенсацію за транспорт, тимчасово вилучений Нацгвардією

Уряд постановою від 19.08.2015 р. № 611 затвердив Порядок відшкодування витрат та збитків, пов’язаних з використанням військовослужбовцями Національної гвардії транспортних і плавучих засобів фізичних або юридичних осіб.

Згідно з прийнятим документом, для отримання компенсації витрат і збитків особам — власникам тимчасово вилучених транспортних засобів необхідно надати такі документи:

— заяву про відшкодування витрат та збитків (форму наведено в додатку до Порядку) із зазначенням марки, моделі транспортного засобу, року його випуску, реєстраційного номера, а також розміру витрат і збитків, які поніс власник транспортного засобу у зв’язку з його використанням;

— копію акта або картки тимчасового використання транспортних засобів;

— копії документів, що підтверджують приналежність транспортного засобу його власнику;

— копії документів, розрахунки, що підтверджують витрати і збитки, понесені власником транспортного засобу у зв’язку з його використанням.

Документи подаються до Головного управління Нацгвардії або до органу військового управління оперативно-територіального об’єднання, з’єднання, військової частини (підрозділу), вищого навчального закладу, навчальної військової частини (центру), бази, закладу, установи Нацгвардії.

Постанова від 19.08.2015 р. № 611 набула чинності з 27 серпня 2015 року.