12.01.2015

Визначено правила надання послуг із ТО та ремонту автотранспорту

Мінінфраструктури наказом від 28.11.2014 р. № 615 затвердило Правила надання послуг з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів.

Цей документ регулює взаємовідносини між замовником і виконавцем послуг із технічного обслуговування та ремонту колісних транспортних засобів (далі — КТЗ), їх складових частин (систем), а також вимоги щодо контролю за відповідністю наданих послуг.

Правила поширюються на суб’єктів господарювання, які надають послуги з технічного обслуговування і ремонту КТЗ та їх складових частин (систем) і на яких поширюються вимоги Технічного регламенту з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів.

Зазначено, що послуги з технічного обслуговування та ремонту КТЗ або його складових частин (систем) надаються на підставі договору про технічне обслуговування і ремонт КТЗ. Договір укладається відповідно до вимог цивільного законодавства між замовником і виконавцем (договір, наряд-замовлення, накладна, квитанція тощо).

Послуги, які надаються у присутності замовника без надання виконавцем гарантійних зобов’язань (підкачування пневматичних шин, заміна експлуатаційних рідин, діагностичні роботи без втручання у конструкцію КТЗ тощо), можуть оформлятися лише шляхом видачі документа, що підтверджує оплату робіт за надані послуги.

Наказ від 28.11.2014 р. № 615 (ср. ) набере чинності через 30 днів із дня офіційного опублікування. На день підготовки номера зазначений документ офіційно не опубліковано.