№4

Податки та бухгалтерський облік, січень, 2015/№ 4 Інші номери журналу ›
  • Індекс інфляції за грудень 2014 року — 103,0 %
  • Узагальнююча консультація щодо податкового обліку операцій з цінними паперами ДФСУ наказом від 26.12.2014 р. № 400 затвердила Узагальнюючу податкову консультацію щодо окремих питань відображення в податковому обліку з податку на прибуток підприємств операцій з цінними паперами.
  • Ознайомтеся з новим Реєстром РРО! ДФСУ наказом від 26.12.2014 р. № 399 затвердила новий Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій.
  • Держреєстр речових прав на нерухомість — у вільному доступі! Кабмін постановою від 24.12.2014 р. № 722 затвердив, зокрема, Порядок надання фізичним та юридичним особам інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
  • Держказначейство відкрило електронні рахунки з ПДВ На виконання постанови КМУ «Деякі питання електронного адміністрування податку на додану вартість» від 16.10.2014 р. № 569 Державною казначейською службою України на підставі Реєстру платників, наданого Державною фіскальною службою України, 25 грудня 2014 року відкрито рахунки у системі електронного адміністрування ПДВ платникам податку. Про це повідомляється на сайті Держказначейства (treasury.gov.ua).
  • Визначено правила надання послуг із ТО та ремонту автотранспорту Мінінфраструктури наказом від 28.11.2014 р. № 615 затвердило Правила надання послуг з технічного обслуговування і ремонту колісних транспортних засобів.
  • ПДВ-2015, або Що змінив Закон № 71 Ніби в якомусь детективі, до самого кінця минулого року доля ПДВ була непередбачуваною. Запровадять спецрахунки, відкладуть «на пізніше» чи скасують взагалі — не знав ніхто. Адже пропозиції від законодавців щодо цього лунали різні. Зрештою, все вирішив Закон № 71. Ну ж бо поглянемо, що він приготував, і яким буде ПДВ в 2015 році.
  • ЄСВ: шукаємо «покращення» Народна мудрість проти поспішних рішень. Ще з дитинства нас учили, що скорий поспіх — людям посміх, і що поспіх доречний, тільки коли ловиш бліх. Але наші законотворці вирішили піти своїм шляхом. Мета добра — почати 2015 рік із реформ. У частині ЄСВ — це обіцяне прем’єр-міністром «пониження» розміру ЄСВ до рівня 16,4 %, яке мусило спонукати наших роботодавців вивести зарплати «з тіні». Чи вийшло це у скорохватів-депутатів? Давайте розбиратися.
  • Акцизно-пенсійно-РРОшне (плюс імпортний збір) Продовжуємо огляд новорічного «подарунка» — Закону № 71, який депутати скинули на наші бідні голови. У цьому матеріалі проаналізуємо його норми-«напівфабрикати», що стосуються акцизного податку, спеціальних зборів до ПФУ та змін у царині РРО. Замість бонус-трека — стисло про новий імпортний збір.
  • Я б у квартальники пішов, нехай мене навчать! (про особливості квартального ПДВ-декларування) Для платників ПДВ передбачено два звітні періоди — місяць і квартал. Щоправда, влитися до лав щасливців, які мають право звітувати щоквартально, можуть тільки обрані платники. Хто вони? У якому порядку їм приписано переходити на квартал? З якими особливостями вони стикаються під час складання квартальної ПДВ-декларації? Як вплине на роботу квартальників запровадження у 2015 році електронного адміністрування ПДВ? Про все це, дорогі друзі, ми з вами зараз і поговоримо. Приєднуйтеся!
  • «Гей, аптекарю, дай мені опіум. У мене…» ПДВ, або Річний перерахунок щодо ліків і медвиробів Рік, що минає, був перенасичений подіями. Навіть якщо розглядати тільки податкове законодавство. Мабуть, не помилимося, якщо скажемо, що найбільше дісталося фармацевтам. Реалізуючи ліки та медвироби, вони спершу користувалися пільгою, потім їх перевели на ставку 7 %. Ну а далі пішла плутаниця з переліками медвиробів, при продажу яких усе ж можна застосовувати цю 7 % ставку. Сьогодні розглянемо фінал «Санта-Барбари» з ліками: річний перерахунок ПДВ. Чи фінал? Про це ви дізнаєтеся з публікації.
  • Звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП за 2014 рік: заповнюємо легко і просто Звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП — не новачок. Та й сильно його останнім часом не змінювали, що тішить! Проте читачі часто запитують редакцію про заповнення цієї форми. На порозі річна звітність — чудовий привід освіжити інформацію щодо заповнення та подання такого Звіту. Пропонуємо вашій увазі корисну «шпаргалку».
  • Молоко-м’ясопереробники: з 2015 року без спецрежиму ПДВ Вітаємо вас, шановні читачі, з Новим роком, з новим щастям! Символом цього року за східним календарем є Коза. Щоправда, якщо бути точним, то Коза (водночас згадуються також Козли, Вівці та Барани) прийде дещо пізніше, а саме 19 лютого. Проте залишимо в спокої цю різнолику новорічну живність. Поговоримо про новорічні «подарунки» молоко-м’ясопереробним підприємствам. У цьому році зранку під ялинкою нас чекали кардинальні зміни в порядку їх ПДВ-оподаткування, що настали вже з 1 січня 2015 року.
  • Ф4-ФСС з ТВП: баталії довкола рядків 10 і 23 У IV кварталі 2014 року працівнику нараховано допомогу по тимчасовій непрацездатності. Проте при отриманні фінансування виявлено, що суму допомоги помилково завищено. Невикористані кошти повернено ФТВП протягом трьох робочих днів. Також у звітному кварталі підприємство донарахувало суму допомоги по вагітності та пологах (виплачену працівниці в І кварталі 2014 року суму було занижено). Як правильно в цьому випадку заповнити Звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП?
  • Видавничі пільги — 2015: операція «ампутація»... Наше підприємство випускає друковану продукцію. Тому для нас головне запитання: які видавничі пільги залишилися у 2015 році? Внесіть, будь ласка, ясність.
  • Чим запам’ятався грудень
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі