10.03.2015

Прийнято зміни в оподаткуванні АТО-благодійності

Парламент прийняв Закон України «Про внесення змін до статей 165 і 252 Податкового кодексу України» (базовий законопроект від 23.02.2015 р. № 2213), який, зокрема, звільняє від обкладення податком на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО) суми благодійної допомоги, яка надається вимушеним переселенцям.

Так, від обкладення ПДФО звільнено суми (вартість) благодійної допомоги, яка виплачена (надана) благодійними організаціями (їх філіями, представництвами), перелік яких визначається Кабміном, на користь: фізичних осіб, які мешкають (мешкали) на території населених пунктів, де проводиться (проводилася) АТО (за винятком територій, на яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження), та/або вимушено покинули місце проживання у зв’язку з проведенням АТО в таких населених пунктах; фізичних осіб, які мешкали на території АР Крим та вимушено покинули місце проживання у зв’язку з тимчасовою окупа­цією території України.

Крім того, прийнятим законодавчим актом збільшено ставку рентної плати з 20 % до 70 % на природний газ, що передається для потреб населення.

Закон прийнято з урахуванням зауважень і пропозицій.