15.10.2015

Заповнюючи уточнюючу форму № 1ДФ, пам’ятайте про реквізити!

Чи необхідно СГ заповнювати реквізити «Працювало за трудовими договорами» та «Працювало за цивільно-правовими договорами» і зазначати номер порції при поданні уточнюючого податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф. № 1ДФ?

<...>

Уточнюючий податковий розрахунок подається у разі необхідності проведення коригувань податкового розрахунку після закінчення строку його подання. Уточнюючий податковий розрахунок може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди (п. 4.3 розд. IV Порядку).

Порядок заповнення звітного нового та уточнюючого податкових розрахунків є однаковим. Звітний новий та уточнюючий податкові розрахунки подаються на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку і містять інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюються. Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контролюючими органами до податкового агента (п. 4.4 розд. IV Порядку).

Податковий розрахунок готується у двох примірниках. Один примірник подається до контролюючого органу. Другий, з підписом особи, відповідальної за приймання розрахунку, штампом та проставленим номером порції, отриманим при обов’язковій реєстрації розрахунку в контролюючому органі, повертається податковому агенту (п.п. 2.3.3 п. 2.3 розд. II Порядку).

Враховуючи те, що уточнюючий податковий розрахунок подається на підставі інформації з попередньо поданого податкового розрахунку, суб’єкт господарювання при поданні уточнюючого податкового розрахунку повинен зазначити номер порції навпроти напису «Порція» та заповнити реквізити «Працювало за трудовими договорами» та «Працювало за цивільно-правовими договорами».

При поданні уточнюючого податкового розрахунку проставляється той номер порції, який був проставлений у поданому раніше податковому розрахунку.

Податковий розрахунок готується у двох примірниках. Один примірник подається до контролюючого органу. Другий, з підписом особи, відповідальної за приймання розрахунку, штампом та проставленим номером порції, отриманим при обов’язковій реєстрації розрахунку в контролюючому органі, повертається податковому агенту.

За матеріалами підкатегорії 103.25 Бази знань, розміщеної на офіційному сайті Державної фіскальної служби України zir.sfs.gov.ua