№83

Податки та бухгалтерський облік, жовтень, 2015/№ 83 Інші номери журналу ›
  • Знайти і виправити! Або Помилки в пенсійних звітах і формі № Д4 Часом дріб’язкова помилка (та що там помилка, просто описка!) може загрожувати значними грошовими штрафами. Тому, виявивши в пенсійній або ЄСВ-звітності таку ось «красуню», бухгалтер повинен чітко знати, як йому діяти, щоб і вівці були цілі, і вовкам нічого не дісталося. Але перш ніж перейти до окремих випадків, давайте поговоримо про загальне: про види помилок і правила їх виправлення.
  • Помилка красна поправкою: виправляємо сумові помилки Помилки в сумових показниках ведуть до викривлення персоніфікованих даних ваших працівників і можуть негативно позначитися на розмірі пенсій і страховому стажі. Крім того, інколи вони можуть призвести до серйозних штрафів. Тому, зважаючи на народну мудрість «Розумний і помилиться, і виправиться», виправлятимемо свої помилки. Як? Прямо зараз розповімо про це.
  • Звіт за формою № Д4: виправляємо помилки в персональних даних Неправильний податковий номер, помилка у прізвищі, імені чи по батькові застрахованої особи, даті початку/кінця трудових або цивільно-правових відносин... Ці та інші «несумові» помилки можуть згодом обернутися неприємностями як для самого роботодавця-страхувальника, так і для застрахованої особи. Саме тому такі помилки потрібно обов’язково виправляти. Про те, як це зробити, ми з вами сьогодні поговоримо.
  • Якщо потрібно доповнити таблицю 5 забутими відомостями Сформували звіт з ЄСВ, подали своєчасно, а потім, як грім серед ясного неба: «А про Василя ми ж забули вказати в таблиці 5!». Що робити? Куди бігти? Як доповнити таблицю 5 звіту за формою № Д4 забутими відомостями? Та легко! Зараз усе розповімо.
  • Непоправні помилки у Звіті за формою № Д4 Сьогодні ми з вами поговоримо про помилки, які були допущені у Звіті за формою № Д4 і які, на жаль, ніяк не можна виправити. Навіщо ж тоді про них говорити? — запитаєте ви. Щоб надалі, формуючи звітність з ЄСВ, ви могли себе проконтролювати.
  • Способи виправлення помилок у формі № 1ДФ Податковий розрахунок за формою № 1ДФ — звітність з непростим характером. Незважаючи на статус податкової декларації, він живе за своїми індивідуальними правилами. Це саме стосується і способів виправлення помилок. Про те, як проводити коригування у формі № 1ДФ, читайте в цій статті.
  • Виправляємо помилки в розділі I форми № 1ДФ Про способи виправлення помилок ми поговорили в попередній статті, тепер плавно переходимо до механізму, і почнемо з розділу I. Але чого варта теорія без практики? Розберемо на конкретних ситуаціях приклади виправлень.
  • Коригування розділу II форми № 1ДФ — простіше простого Тепер поговоримо про розділ, який став частиною форми № 1ДФ тільки у 2015 році — розділ II. Нагадаємо, що в ньому податкові агенти, зокрема, наводять суми доходів і утриманого з них військового збору. Якщо при цьому вони допустять помилку, то її доведеться виправляти. А як саме, ви дізнаєтеся в цій статті.
  • Помилки у Звіті за формою Ф4-ФСС з ТВП: виявити і виправити! Сьогодні звіт з коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (далі — звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП), заповнюють тільки ті роботодавці, які нараховують та виплачують працівникам допомогу по ФСС*, і тільки в тому випадку, якщо таке нарахування відбулося у звітному періоді. Звичайно, якщо між такими подіями проходить багато часу, бухгалтер може забути порядок заповнення цього звіту. Результат — у звіт пробралася помилка. Звичайно, можна лаяти себе за неуважність, шукати причини в обставинах і людях, але краще все ж таки виправити помилку і забути про неї, як про страшний сон. Про те, як це зробити, ми з вами поговоримо далі.
  • При поверненні надлишкових коштів у триденний термін фінансові санкції не застосовуються Лист від 05.04.2011 р. № 01-16-755
  • Навіть застарілі помилки з ЄСВ можна (та потрібно) виправляти Чи існують обмеження щодо періодів, за які роботодавець має право подати уточнюючий звіт щодо сум нарахованого ЄСВ з метою виправлення помилок?
  • Тонкощі виправлення помилок з ЄСВ до закінчення граничного строку Яким чином страхувальнику виправити помилки у звіті щодо сум нарахованого ЄСВ до закінчення терміну його подання?
  • Заповнюючи уточнюючу форму № 1ДФ, пам’ятайте про реквізити! Чи необхідно СГ заповнювати реквізити «Працювало за трудовими договорами» та «Працювало за цивільно-правовими договорами» і зазначати номер порції при поданні уточнюючого податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку за ф. № 1ДФ?
  • Як платник ПДВ може задекларувати оплачену частину від’ємного значення в рядку 23.2 декларації з ПДВ? Податківці у Базі знань (категорія 101.18.01) звернули увагу, що платник ПДВ має право задекларувати оплачену частину від’ємного значення в рядку 23.2 податкової декларації з ПДВ у наступних періодах за періодом виникнення права на отримання бюджетного відшкодування на рахунок платника у банку.
  • Підприємець — «загальносистемник»: як формувати доходи та витрати за договорами комісії? Фахівці головного податкового відомства у Базі знань (категорія 104.08) нагадали, яким чином підприємець на загальній системі оподаткування — посередник формує доходи та витрати за договорами комісії, доручення.
  • Чи можна зареєструвати в ЄРПН розрахунок коригування, якщо покупець втратив статус платника ПДВ? ДФСУ у листі від 24.09.2015 p. № 20255/6/99-99-19-03-02-15 розглянула питання щодо реєстрації в ЄРПН розрахунку коригування до податкової накладної, складеної платнику ПДВ, якщо на дату реєстрації в ЄРПН такого розрахунку коригування покупець не є платником ПДВ.
  • Нюанси заповнення додатка 1 до ПН Податківці у Базі знань (категорія 101.19) розповіли про порядок заповнення додатка 1 до податкової накладної у разі часткової поставки товарів/послуг (отримання попередньої (авансової) оплати за товари/послуги), що не містять відокремленої вартості.
  • Оновлено довідники податкових пільг ДФСУ затвердила нові довідники пільг станом на 01.10.2015 р., а саме: — Довідник податкових пільг № 76/1, що є втратами доходів бюджету; — Довідник інших податкових пільг № 76/2.
  • Ліки виключено з Держреєстру ліків: яку ставку ПДВ застосовувати? ГУ ДФС у м. Києві у листі від 18.09.2015 р. № 14462/10/26-15-15-01-18 роз’яснює, що у разі, якщо лікарські засоби не дозволені для виробництва і застосування в Україні та/або їх виключено з Державного реєстру лікарських засобів, операції платника ПДВ з постачання на митній території України та/або ввезення на митну територію України таких лікарських засобів оподатковуються ПДВ у загальновстановленому порядку за ставкою 20 %.
  • Перелік основних документів, що використовуються у тематичному номері
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі