08.02.2016

Подаємо фінзвітність «малят» разом із «прибутковою» декларацією

Де в декларації з податку на прибуток поставити відмітку про те, що до неї додається фінансова звітність суб’єкта малого (мікро-) підприємництва?

Відомості про одночасне подання з декларацією з податку на прибуток форм фінансової звітності зазначають у передостанній таблиці декларації шляхом проставляння у відповідній клітинці відмітки «+».

Суб’єкти господарювання, які подають фінансову звітність за формами № 1-м, 2-м, проставляють відмітку в сьомому стовпчику цієї таблиці, що називається «Форма № 6 «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва».

А суб’єкти господарювання, які звітують за формами № 1-мс, 2-мс, «відзначаються» у восьмому стовпчику, що має назву: «Форма № 7 «Спрощений фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва».

Наведемо зазначену таблицю.

Відомості про одночасне подання до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств форм фінансової звітності14

Форма № 1 «Баланс»

Форма № 2 «Звіт про фінансові результати»

Форма № 3 «Звіт про рух грошових коштів»

Форма № 4 «Звіт про власний капітал»

Форма № 5 «Примітки до річної фінансової звітності»

Форма № 6 «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва»

Форма № 7 «Спрощений фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва»

+*

+**

* Проставляють суб’єкти господарювання, які подають фінансову звітність за формами № 1-м, 2-м.

** Проставляють суб’єкти господарювання, які подають фінансову звітність за формами № 1-мс, 2-мс.

Нагадаємо, що фінансову звітність за формами № 1-м, 2-м подають (згідно з п. 2 П(С)БО 25 «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва», ч. 3 ст. 55 Господарського кодексу України):

— юридичні особи (суб’єкти малого підприємництва), у яких середня чисельність працівників за звітний рік не перевищує 50 осіб і річний дохід не перевищує еквівалент 10 млн євро за середньорічним курсом НБУ (крім суб’єктів господарювання, які звітують за формами № 1-мс, 2-мс);

— представництва іноземних суб’єктів господарської діяльності.

А за формами № 1-мс, 2-мс звітують:

— юридичні особи (суб’єкти мікропідприємництва), у яких середня чисельність працівників за звітний рік не перевищує 10 осіб і річний дохід не перевищує еквівалент 2 млн євро за середньорічним курсом НБУ;

— юридичні особи — платники єдиного податку.