06.10.2016

Особливості заповнення листка непрацездатності

Фонд соцстраху з ТВП на своєї сторінці в Фейсбуці звернув увагу на порядок заповнення листка непрацездатності. Зокрема, Фонд нагадал, що у цьому документі треба обов’язково підкреслювати слово «первинний» або «продовження».

Це важливо тому, що за одним страховим випадком може бути видано кілька листків непрацездатності на продовження попередніх, а перші п’ять днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця оплачуються лише раз за першим листком непрацездатності.

Також фахівці Фонду нагадали, що згідно з п. 3.1 Інструкції № 532* на лицьовому боці листка непрацездатності зазначають, зокрема, місце роботи: назва й адреса підприємства, що є основним місцем роботи застрахованої особи (повністю).

* Інструкція про порядок заповнення листка непрацездатності, затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 03.11.2004 р. № 532/274/136-ос/1406.