24.07.2017

Нова форма декларації про майновий стан

Мінфін наказом від 06.06.2017 р. № 556 виклав у но- вій редакції форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення.

Головні зміни, яких зазнала форма декларації:

розд. ІІ «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» доповнили рядком для відображення суми додаткового блага у вигляді прощеного (анульованого) боргу за іпотечним кредитом;

розд. І «Доходи від провадження господарської діяльності» додатку Ф2 до декларації, який призначено для самозайнятих фізосіб, доповнили окремою графою для відображення амортизаційних відрахувань, а також до складу цього додатку включили новий розділ «Інформація щодо нарахованої амортизації».

Розділ ІІІ «Податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб/військового збору» додатка Ф2 доповнили окремими рядками для занесення сум ПДФО та військового збору, самостійно нарахованих платником податку протягом звітного (податкового) року за результатами останнього базового (звітного) періоду, у т. ч. у разі припинення підприємницької діяльності ФОП протягом звітного (податкового) року.

Більшість уточнень і доповнень обумовлена змінами до ПКУ, що були внесені Законом України від 21.12.2016 р. № 1797-VIII та запрацювали 01.01.2017 р.

Наказ набере чинності з 31.12.2017 р.